Α.ΣΑΜΑΡΑΣ:“Να αποδεσμευτούμε από τη Συμφωνία των Πρεσπών”

Βόμβες όμως έριξε ο πρώην πρωθυπουργός και όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όχι μόνο επέμεινε στην κριτική για το περιεχόμενο της, υποστηρίζοντας ότι με το βέτο Γαλλίας, Ολλανδίας και Δανίας “παρέμειναν μόνον οι δικές μας πλήρεις παραχωρήσεις, που είχαν γίνει εξ αρχής. Ενώ οι Σκοπιανές μελλοντικές δεσμεύσεις είναι στον αέρα” και ότι “αφού μπήκαν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, άρχισαν οι αμφιβολίες… για το ίδιο το ΝΑΤΟ”. Αλλά επέμεινε και στην αποδέσμευση από τη συμφωνία, καρφώνοντας ευθέως την κυβέρνηση για ωραιοποίηση της συμφωνίας.

Καταρχήν μιλησε σε προσωπικό επίπεδο, λέγοντας με νόημα: “Όταν δίνεις μια μάχη, δεν έχει σημασία αν δίπλα σου πολλοί έχουν κουραστεί. Σημασία έχει αν εσύ συνεχίζεις να νοιάζεσαι για μια μάχη που – το ξέρεις – έχει τη μεγάλη αξία της.”

Και πρόσθεσε: “Το πολιτικό ερώτημα είναι πώς θα αποδεσμευτούμε, χωρίς να πληρώσουμε κόστος. Κι αυτό δεν είναι εύκολο, δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη – πάντως γίνεται. Γιατί πρόκειται για συμφωνία που δεν περπατάει, ούτε μέσα, ούτε έξω, ούτε στα Βαλκάνια, ούτε στην Ευρώπη…

Κατανοώ αυτό που λέει ο πρωθυπουργός: ότι δεν μπορούμε να αποδεσμευτούμε από τη Συμφωνία αυτή από τη μια μέρα στην άλλη, με το έτσι θέλω… Όμως, δεν μπορούμε και να ωραιοποιούμε μια Συμφωνία που εμείς οι ίδιοι την έχουμε καταγγείλει ως «επιζήμια» και «απαράδεκτη». Και που επί πλέον, δεν περπατάει.”

Ο κ.Σαμαράς πάντως παραδέχθηκε πως όποια κίνηση δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά αφορά το μέλλον.

Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε και αυτό που συνέβη επί πρωθυπουργίας του και το αποδέχθεικε,χωρίς καμία διαφοροποίηση:

Αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Σαμαρά!!!!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.