ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΟ δρόμο προς τις εκλογές

Σε συνεχή ανοίγματα προς άλλους ιδεολογικούς χώρους και κυρίως τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες των «δημιουργικών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων» επιδίδονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του.

Έχοντας μπροστά τους τις επικείμενες εθνικές εκλογές και την ενδεχόμενη ανάγκη κυβερνητικών συνεργασιών, η Πειραιώς βάζει στην απέναντι όχθη τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και απευθύνει προσκλητήριο συμπόρευσης στις λοιπές δυνάμεις που κινούνται -κατά βάση- στο χώρο του κέντρου.

«Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία μας όπου οι ιδεολογικές διαφορές γίνονται πιο θολές μπροστά στο μεγάλο διακύβευμα. Και το μεγάλο διακύβευμα σήμερα ξεπερνά την πολιτική νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Είναι το στοίχημα για την ανόρθωση της χώρας», τόνισε κατά την σαββατιάτικη ομιλία του στην Τρίπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανερχόμενος στα περί συνεργασιών. Κάτι στο οποίο αναμένεται να επανέλθει σήμερα, στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου βιβλίου του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία μάλιστα του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη. Είναι ένα από τα πρόσωπα στα οποία απευθύνεται το προσκλητήριο του κ. Μητσοτάκη και που, με φόντο τον άμεσο ερχομό της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, αποτελεί πρόσωπο «κλειδί» -μαζί με το κόμμα του φυσικά- για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Το εν λόγω πολιτικό… φλερτ θεωρείται δεδομένο πως θα συνεχιστεί και στο τριήμερο 12ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ που θα λάβει χώρα από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετείται σχετικά, ενώ το στίγμα έδωσε με άρθρο του (στην Καθημερινή της Κυριακής) και ο Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η μάχη θα είναι πολύ σκληρή και θα τελειώσει μόνο το βράδυ των εκλογών. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία επανάπαυση. Συναγερμός των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας για τη μεγάλη νίκη», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας με νόημα ότι «ουδετερότητα σε αυτήν την τελική μάχη δεν μπορεί να υπάρξει».

Διαφορετικοί κόσμοι

Η Πειραιώς θεωρεί τις επόμενες εκλογές ως τη σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων: «Της αλήθειας, της ρεαλιστικής ελπίδας και της υπευθυνότητας απέναντι στις δυνάμεις του ψέματος, της δημαγωγίας, της οπισθοδρόμησης». Το δίλημμα της κάλπης προσδιόρισε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα πρέπει να διαλέξουμε αν θέλουμε να είμαστε με τις ευκαιρίες για τους πολλούς ή με τα επιδόματα και τα ρουσφέτια για λίγους και αν τελικά θέλουμε να δώσουμε τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι το τελικό δίλημμα των εκλογών. Και σε αυτήν την πορεία θα συναντηθούμε πολλοί», τόνισε, κάνοντας άνοιγμα σε ψηφοφόρους που δεν έχουν ψηφίσει ΝΔ ποτέ στο παρελθόν.

Επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, όχι απλά να πάρει μια ισχυρή λαϊκή εντολή, αλλά η κυβέρνησή του «να είναι μια καλή κυβέρνηση». Και για να επιτευχθεί αυτό, όπως λέει, θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το δικό του σχέδιο για την Ελλάδα «είναι το μόνο σχέδιο σήμερα το οποίο μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση». Επικεντρώνεται δε στην καθημερινότητα και στα ζητήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες, εξηγώντας τους πως θα τους βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα, μειώνοντας τους φόρους. Γιατί, όπως λέει, «ΝΔ σημαίνει λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες δουλειές. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμά μας», λέει.

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.