ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ μετά τη δίαιτα;

Η επανάκτηση βάρους μετά από μια δίαιτα είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει, προς μεγάλη απογοήτευσή τους. Όμως, αν και συνήθως αυτό αποδίδεται στους… πειρασμούς της διατροφής , μια νέα ισραηλινή επιστημονική έρευνα δίνει μια εναλλακτική εξήγηση που μπορεί να ισχύει: φταίνε τα βακτήρια του εντέρου σας που έχουν κρατήσει την «μνήμη» της παχυσαρκίας και συνεχίζουν να κάνουν… τα δικά τους μέσα στον οργανισμό σας.

Αυτό συμπέρανε η νέα μελέτη, που βασίσθηκε σε πειραματόζωα και, σύμφωνα με την οποία, η παχυσαρκία δημιουργεί μακροπρόθεσμες αλλαγές στις μικροβιακές κοινότητες του εντέρου, το λεγόμενο μικροβίωμα, που αποτελείται από τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς. Αυτές οι αλλαγές διατηρούνται σε βάθος χρόνου (από μήνες έως χρόνια) και αυτή η «μνήμη» είναι που κάνει μια δίαιτα να γίνεται «γιο γιο», δηλαδή να επανέρχεται το βάρος μετά την αρχική απώλειά του.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.