Η άγνωστη δημοσκόπηση: Τι θα ψηφίσουν οι Καραμανλικοί ψηφοφόροι που εγκαταλείπουν τη ΝΔ

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εξαιτίας των πληροφοριών και των στοιχείων που δείχνουν πως μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που αυτοπροσδιορίζονται ως “καραμανλικοί” εγκαταλείπουν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και στρέφονται σε άλλα κόμματα. 

Οι λόγοι που απομακρύνουν τους ψηφοφόρους από το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και σήμερα, δυστυχώς, κατάντησε να το εκπροσωπούν συμμετέχοντας σε ηγετικές θέσεις ακροδεξιοί και υμνητές της Χούντας είναι οι εξής: 

– Η ακροδεξιά κατρακύλα της Νέας Δημοκρατίας στην οποία έφτασε να κάνει κουμάντο η συνιστώσα του ΛΑΟΣ, εκπροσωπούμενη από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη.

– Η στήριξη που προσφέρει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκη στον Κώστα Σημίτη, ένα πρόσωπο που αποτελεί “κόκκινο πανί” για την εκλογική βάση της ΝΔ λόγω των όσων συνέβησαν την σκοτεινή οκταετία από το 1996 έως το 2004. Ας μην ξεχνάμε πως η Νέα Δημοκρατία, επί Κώστα Καραμανλή, είχε αντιπαρατεθεί πολύ “σκληρά” με το “εκσυγχρονιστικό σύστημα” που κυβέρνησε τη χώρα επί 8 χρόνια, με τον τότε αρχηγό της ΝΔ και μετέπειτα πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει τον Κώστα Σημίτη “αρχιερέα της διαπλοκής”. 

– Η απομάκρυνση κορυφαίων καραμανλικών στελεχών και εκφραστών της λεγόμενης “λαϊκής δεξιάς” και η επικράτηση της νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς σέχτας που υπόσχεται τον πλέον καταστροφικό, αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης, αν ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός. 

– Η ταύτιση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ με την διαπλοκή, με επιχειρηματίες και με δομημένα συμφέροντα. Ας μην ξεχνά κανείς πως ο Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει για τους “νταβατζήδες” και ας μην ξεχνά επίσης τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει με αφορμή τον “βασικό μέτοχο”. 

Ήδη οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν σταδικά μεγάλες διαρροές προς άλλα κόμματα. Ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν πως θα ψήφιζαν ένα κόμμα το οποίο θα δημιουργούσαν οι Καραμανλικοί. Και δεν είναι μόνο ο Ευάγγελος Αντώναρος ή η Κατερίνα Παπακώστα, αλλά υπάρχουν και άλλα ικανά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με σημείο αναφοράς τον “καραμανλισμό” που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ψηφοφόρους. Ήδη πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονες διεργασίες στο παρασκήνιο και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. 

Από εκεί και πέρα πολλοί είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, με σημείο αναφοράς τον “καραμανλισμό” που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και λιγότεροι τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Όλα τα παραπάνω σύντομα θα καταγραφούν, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες στο παρασκήνιο, και σε δημοσκοπήσεις οι οποίες θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.