Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΧΕΤΑΙ «ΚΟΥΡΑΓΙΟ» στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με σαρκαστικό τρόπο σχολιάζει το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη σημειώνοντας «”κατανοεί” τη “δεινή” θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του εύχεται “κουράγιο”».

«Κατανοούμε τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης. Αντί για απολύσεις, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και δώρα στους φίλους του επιχειρηματίες, ο ίδιος αναγκάζεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκαιη ανάπτυξη και τη στήριξη των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων. Κουράγιο Κυριάκο Μητσοτάκη. Κανείς δεν θα σου δώσει την ευκαιρία να γυρίσεις τη χώρα πίσω στις μέρες των μνημονίων και της λιτότητας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι χαίρεται «που σε αυτόν εδώ το χώρο μπορέσατε και φτάσατε άνετα χωρίς να περάσετε από κλούβες ΜΑΤ που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό όταν ήρθε και μίλησε ακριβώς σε αυτόν τον χώρο, πριν από κάποιους μήνες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με θερμά για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα που στηρίζει το κόμμα του προσθέτοντας ότι αυτό «έκανε πολιτικές επιλογές και θέλει να δώσει στις Περιφερειακές εκλογές ένα έντονο πολιτικό στίγμα. Και θέλουμε να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες και ο χάρτης των Περιφερειακών εκλογών να βαφτεί γαλάζιος», συμπλήρωσε.

Για τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 είπε πως το νέο έτος θα σηματοδοτήσει την μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα. «Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι Εθνικές εκλογές. Εύχομαι να γίνουν μια ώρα αρχύτερα. Όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σε κάθε περίπτωση, στην κάλπη των Εθνικών εκλογών, θα πρέπει να έρθει η ώρα να κάνουν όλοι τον απολογισμό τους. Ο κ. Τσίπρας σε μια ομιλία του στη Βουλή, πριν από κάποιες μέρες, μας είπε ότι επί της ουσίας κυβερνά τη χώρα μόλις 100 μέρες.

»Ότι το ρολόι του χρόνου για τον ίδιο αρχίζει να τρέχει από τότε που δήθεν η χώρα βγήκε από το τρίτο Μνημόνιο. Κυβερνά όμως τη χώρα 1.414 ημέρες. 1.414 ημέρες που η χώρα, δυστυχώς, πήγε πίσω, οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η αξιοπρέπεια της χώρας καταρρακώθηκε, η οικονομία επέστρεψε σε βαθιά κρίση», συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με το Μακεδονικό υποστήριξε πως η Ν.Δ. είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση «για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε η υπογραφή της άκρως προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει ένα ξεπερασμένο παιχνίδι προεκλογικών παροχών και πρόσθεσε: «Θα έρθει ο κ. Τσίπρας την Τρίτη στη Βουλή να μας πει ότι τελικά κατάφερε να μην κόψει τις συντάξεις τις οποίες ο ίδιος έκοψε και των οποίων η περικοπή θα ήταν αχρείαστη αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κ. Τσίπρας. Και θα του θυμίσουμε ότι εμείς ήμασταν απέναντι σε αυτήν την περικοπή των συντάξεων».

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.