ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ Γ. ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ για τοκογλυφία εισηγήθηκε η εισαγγελέας

Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:

80-anthopoulos.jpg Γιάννης Ανθόπουλος MotionTeam/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 06.10.2018, 06:00 | Ετικέτες:  δικαιοσύνη, δίκη, εισαγγελέας Συντάκτης:  Μαρία Δήμα

Πεπεισμένη τόσο για την ενοχή του πρώην υφυπουργού, Γιάννη Ανθόπουλου, όσο και των συγκατηγορουμένων του για την τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου στην Καβάλα εμφανίστηκε, χθες, η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγησή της προς τους δικαστές υπογράμμισε πως τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία «αποδεικνύουν με αναμφισβήτητο τρόπο ότι τελέστηκε το αδίκημα της τοκογλυφίας» από τον πρώην υπουργό και τους συγκατηγορουμένους του.

Αναφερόμενη στα στοιχεία αυτά, η εισαγγελέας επισήμανε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν τόσο σίγουροι πως δεν θα αποκαλυφθούν, που δεν φρόντισαν να προστατευτούν από το ενδεχόμενο η καπνέμπορος Οδέττη Πετρίδη να τους καταγγείλει για τοκογλυφία.

«Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της για να τινάξει τον ζυγό της τοκογλυφίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός επιχείρησε να αποδομήσει τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού, ο οποίος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Αναφερόμενη δε στον ισχυρισμό του κατηγορούμενου πρώην υφυπουργού ότι, έπειτα από πίεση της καταγγέλλουσας, έλαβε δάνειο από εκείνην ύψους 650.000 ευρώ για την ανέγερση του σπιτιού του, η εισαγγελέας είπε πως δεν έχει βάση.

Οπως υπογράμμισε στην αγόρευσή της, ήταν απίθανο η επιχειρηματίας, που εκλιπαρούσε για δανεισμό προκειμένου να κρατήσει όρθια την επιχείρησή της, να δάνειζε χρήματα στον Γιάννη Ανθόπουλο για να χτίσει το πολυτελές σπίτι του. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Γιάννης Ανθόπουλος μεσολάβησε για τον τοκογλυφικό δανεισμό προς την καπνέμπορο από εταιρεία, εισπράττοντας ποσοστό 10% του ποσού.

Ο πρώην υφυπουργός, είτε μέσω τραπεζών είτε σε μετρητά, φέρεται ότι απέσπασε την περίοδο 2002-2005 το ποσό του 1.774.836 ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Γ. Ανθόπουλος(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.