ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ο Γ. Ανθόπουλος

Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:

anthopoylos.jpg Γ. Ανθόπουλος EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 29.09.2018, 06:57 | Ετικέτες:  διαφθορά, εισαγγελέας, δάνεια, επιχειρήσεις Συντάκτης:  Μαρία Δήμα

Με την απολογία του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλου, συνεχίστηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας στην οποία εμπλέκεται ο Σερραίος πολιτικός, με μηνύτρια την καπνέμπορο από την Καβάλα, Οδέττη Πετρίδη.

Συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού στην υπόθεση είναι οι υπεύθυνοι της εταιρείας Namaco -μετέπειτα Gennet-, Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, Αλέξανδρος Μαρτίνης και Κωνσταντίνος Υφαντής, για τοκογλυφία από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο Γιάννης Ανθόπουλος για συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Κατά το κατηγορητήριο, ο Ανθόπουλος φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια στην Οδέττη Πετρίδη και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε 7 συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ώς το 2005. Ετσι, η εταιρεία καπνού της τελευταίας εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον Γ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει το 1.757.800 ευρώ, ενώ οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Απολογούμενος ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε εισέπραξε χρήματα από παράνομη δραστηριότητα, παρά μόνο τη νόμιμη αμοιβή του από το 2004 και μετά που ήταν νομικός σύμβουλος της καπνεμπόρου, αλλά και ένα δάνειο συνολικού ύψους 650 χιλιάδων ευρώ, το οποίο -όπως είπε- ο ίδιος δεν ήθελε αλλά εκείνη… επέμεινε πολύ. «Πριν το 2004, απλά πήγαινα μαζί της σε συναντήσεις. Ημουν η ασπίδα της, ένιωθε ασφάλεια. Πήγαινα ως “γλάστρα”. Ηθελε δίπλα της τον υπουργό, τον βουλευτή, για να ενισχύσει το κύρος της», είπε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση αυτή και συγκεκριμένα στον επανέλεγχο προστίμου, ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ στη Namaco (μετέπειτα Gennet), είχε εμπλακεί και η πρώην γ.γ Δημοσίων Εσόδων, Αικ. Σαββαΐδου, η οποία απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απιστίας με βούλευμα.

Έντυπη έκδοση(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.