Οι συναντήσεις, τα ρουσφέτια και τα 30 τηλεφωνήματα της Μαρέβας στον Χριστοφοράκο της Siemens


Το ζεύγος Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας των συγκλονιστικών αποκαλύψεων που αφορούν στις αμαρτωλές αγορές ακινήτων στο Παρίσι, στην παράλειψη των περιουσιακών στοιχείων στο Πόθεν Έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη σχέση με τον Σταύρο Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ και τις δουλειές που έκαναν μαζί.

Όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη σκανδαλώδης υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το όνομα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το όνομα της Μαρέβας Γκαμπόφσι – Μητσοτάκη θα το συναντήσει κανείς και στη δικογραφία για το σκάνδαλο της SIEMENS. Εξάλλου με τον γερμανικό κολοσσό, η Αγία Οικογένεια είχε ανέκαθεν εξαιρετικές και στενές σχέσεις

Τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη είχαν συνάντηση και τηλεφωνικές επαφές με τον πρώην ισχυρό άνδρα της SIEMENS 356 φορές και συγκεκριμένα:

Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε 23 συναντήσεις και 98 επαφές.

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης είχε 30 συναντήσεις, 60 επαφές.

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκαμπόφσκι είχε δύο συναντήσεις 2 και 30 τηλεφωνικές επαφές.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε 30 συναντήσεις και 72 επαφές.

Η Κατερίνα Μητσοτάκη είχε 4 συναντήσεις και 14 επαφές και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είχε 4 επαφές.

Η οικογένεια Μητσοτάκη, όπως είχε προκύψει από τις δικογραφίες που αφορούν στο σκάνδαλο της SIEMENS είχε διαρκώς απαιτήσεις από τη Siemens. Τα μέλη της έστελναν βιογραφικά για προσλήψεις, είτε δια χειρός της κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε της συζύγου του Μαρέβας.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το οικόπεδο αξίας 1.500.000 ευρώ στην Τήνο που αγοράστηκε για 62.486 ευρώ από την οικογένεια Μητσοτάκη. Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662.

Το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες. Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Χρστοφοράκος και Δενδρινός ήταν οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens.

Πρόκειται για offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε στηθεί από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες μέσω της αγοράς οικοπέδων – φιλέτων στα ελληνικά νησιά. Η εν λόγω παράκτια εταιρεία του Αγίου Βικεντίου που φαίνεται πώς λειτουργούσε ως πλυντήριο και αγόρασε μια έκταση φιλέτο στην Τήνο. Στη συνέχεια το ένα τρίτο της έκτασης μεταβιβάστηκε…

Ας δούμε τώρα τι έγραφε πριν από καιρό η Kontranews

“Πρόκειται για offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας στήθηκε από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες μέσω της αγοράς οικοπέδων – φιλέτων στα ελληνικά νησιά.

Η εν λόγω παράκτια εταιρεία του Αγίου Βικεντίου που φαίνεται πώς λειτουργούσε ως πλυντήριο και αγόρασε μια έκταση φιλέτο στην Τήνο. Στη συνέχεια το ένα τρίτο της έκτασης μεταβιβάστηκε στο διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens ΕΛΛΑΣ τον γνωστό Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος καταζητείται τώρα από την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ αγοραστής εμφανίζεται και το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens, ο Δενδρινός και η σύζυγός του. Το τρίτο πρόσωπο που εμφανίζεται ως αγοραστής είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλαδή η γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Το σκάνδαλο στη συναλλαγή δεν είναι ότι η σύζυγος ενός πολιτικού αγοράζει μαζί με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, μια έκταση φιλέτο και μάλιστα από μια σκοτεινή offshore εταιρεία. Αυτό που σοκάρει στην κυριολεξία είναι το τίμημα το οποίο ισχυρίζεται ότι κατέβαλε η Μαρέβα Μητσοτάκη. Ο αετονύχης Χριστοφοράκος φαίνεται από τα συμβόλαια ότι κατέβαλε 810.000 ευρώ για το ένα από τα τρία οικόπεδα. Το δεύτερο με τα ίδια χρήματα φαίνεται ότι το «αγόρασε» ο Δενδρινός της Siemens με τη γυναίκα του και κατέβαλλε πάλι 810.000 ευρώ, ενώ το τρίτο οικόπεδο, και τα τρία ίδιας ακριβώς έκτασης, το αγόρασε η Μαρέβα και έδωσε μόνο 62.485 ευρώ, (εξήντα δύο χιλιάδες τετράκοσια ογδόντα πέντε ευρώ!)”.

Μπορεί τώρα ο κάθε ένας να (ξανα) συγκινηθεί με την… αθωότητα, όπως αυτή αποτυπώθηκε, στην επιστολή της Μαρέβας Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες, το διαζύγιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το σπίτι του Βολταίρου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.