Η λανθασμένη “επικοινωνιακή τακτική” της ΝΔ

Λουκάς Καβακόπουλος
Η “επικοινωνιακή τακτική” της ΝΔ είναι εξαιρετικά λανθασμένη και επιζήμια, πρώτα από όλα για την ίδια.
Ενώ θέλει να είναι ένα κόμμα που να εκπροσωπεί τους τεχνοκράτες της Μεσαίας Τάξης, που βασίζονται κυρίως στη λογική και στην αυστηρή τυπολογία,η ΝΔ χρησιμοποιεί αντίθετα “τεχνικές επικοινωνίας” που λειτουργούν σε ομάδες ακρο-δεξιο-λαϊκιστών:
– Κραυγές και θυμός με ξεσπάσματα πάθους,
– διαστρέβλωση της αλήθειας με ολοένα και μεγαλύτερα ψέματα
– άρνηση της παροδοχής του άδικου ή της διαλεκτικής ήττας
– Επανάληψη κατηγοριών ακόμη και αν δεν ευσταθούν ή αν έχουν αποδειχτεί αβάσιμες, (ειδικά αυτό είναι η πιο συνηθισμένη τακτική των νεοναζί)
– έμμεσες και άμεσες απειλές “όταν θα έρθουν ξανά στα πράγματα” (“και η γη θα τρέμει” έλεγαν κάποτε οι Ναζί) κλπ.
Με αυτό τον τρόπο η ΝΔ αποκτά ένα προσωπείο παραλογισμού και όχι φιλελευθερισμού, και μεταδίδει μια αίσθηση επικινδυνότητας προς οποιονδήποτε θέλει την τήρηση μιας λογικής ισορροπίας. (Ειδικά οι έμποροι, οι γιατροί, οι τεχνοκράτες όλων των ειδών, θέλουν να τηρείται αυτή η ισορροπία, αλλιώς φοβούνται ότι θα είναι αύριο και εκείνοι θύματα του παραλογισμού.)
Με αυτή την επικοινωνιακή τακτική, η ΝΔ απομακρύνεται ταχέως από τη Μεσαία Τάξη. Πολλοί φίλοι και ψηφοφόροι της, δυσανασχετούν, ακόμη και αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν ανοιχτά.
Καιρός είναι να καταλάβει η ηγετική της ομάδα, ότι ένα σύγχρονο συντηρητικό κόμμα, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τις τακτικές του Γκέμπελς, εκτός και αν επιζητά και τα υπόλοιπα «συμπαρομαρτούμενα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.