ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΛΟΙΩΝ παρουσίασε η Κ. Παπανάτσιου

Στην ενημερωτική ημερίδα για την εφαρμογή του «e- Μητρώου Πλοίων», που πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία της, παρέστη σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η κ. Παπανάτσιου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε ότι το ηλεκτρονικό μητρώο πλοίων είναι «ένα έργο που το έχτισαν τα στελέχη και οι άνθρωποι της δημόσιας διοίκησης, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε κάποιον ανάδοχο, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού».

Με το e-μητρώο, επισήμανε η υφυπουργός Οικονομικών, «δημιουργείται ενιαίο και σύγχρονο σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης των τουριστικών πλοίων, με σκοπό τη χαρτογράφηση των πάσης φύσεως πλοίων τα οποία χρησιμοποιούνται για τουρισμό και αναψυχή», ενώ «επιτυγχάνεται η απλούστευση των διαδικασιών για τους ιδιοκτήτες και όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό».

«Μέχρι σήμερα, ανάλογες διαδικασίες καταγραφής τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών γίνονταν χειρόγραφα, σε διαφορετικές υπηρεσίες πολλών Υπουργείων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να ενημερωθεί στο σύνολο της πληροφορίας ο κάθε ενδιαφερόμενος», τόνισε η κ. Παπανάτσιου. Με τη δημιουργία του μητρώου «γίνεται και ένα ακόμα βήμα ως προς τον ηλεκτρονικό εκσυγχρονισμό της διοίκησης», σημείωσε.

«Η συγκρότηση και λειτουργία του Μητρώου πλοίων, έρχεται να υποστηρίξει το γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών και έθεσε ως στόχο «να καταστεί ο θαλάσσιος τουρισμός δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης της χώρας».

Χαιρετισμούς στην ημερίδα απηύθυναν επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.