ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ: Η ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ στο ιταλικό γήπεδο

Στο https://www.euro2day.gr διαβάσαμε:

Βρισκόμαστε σε φάση εντατικών συζητήσεων με την Ιταλία για το θέμα του προϋπολογισμού, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλώντας τη Ρώμη να προχωρήσει στις απαραίτητες προσαρμογές. Περιμένουμε τα επόμενα ισχυρά βήματα από την Ιταλία, συμπλήρωσε. Αποκάλυψε δε ότι ο ίδιος είχε πριν το Eurogroup συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Τρία.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός καλύπτει τους κανόνες της Κομισιόν και είναι σε τροχιά να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Ο ίδιος εκτίμησε πως σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση της Ευρώπης, πρέπει να προχωρήσουμε από τις συζητήσεις στην κατάθεση προτάσεων για τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ειδικά σε ό,τι αφορά την τραπεζική ένωση.

Ελπίζω σε πρόοδο σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις της Ευρωζώνης εκτίμησε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Ζωηρό διάλογο» περιμένει από την πλευρά του ο Μάριο Σεντένο, δεδομένου ότι τα θέματα της μεταρρύθμισης της ευρωζώνης είναι σημαντικά. Δήλωσε ότι θα συζητηθούν τα προσχέδια προϋπολογισμών των κρατών-μελών και δήλωσε ότι η προσοχή θα σταθεί στην Ιταλία.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.