ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ζητούν τα αστυνομικά συνδικάτα

Στο https://www.tanea.gr διαβάσαμε:

Το σύνολο των αστυνομικών συνδικάτων ζητούν να γίνουν δεκτοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν κατά της διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων», δήλωσαν σήμερα οι γενικοί γραμματείς τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα επτά συνδικάτα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν υιοθετήσει ενιαία στάση, θέλουν να εκθέσουν τη «σοβαρότητα της κατάστασης» και απαιτούν η στρατηγική της δημόσιας τάξης να προσαρμοστεί σε περίπτωση νέας κινητοποίησης, εξήγησαν οι γενικοί γραμματείς τους.

«Θέλουμε να διασαφηνίσουμε ποια στρατηγική θα υιοθετηθεί για το ερχόμενο Σάββατο στο θέμα της δημόσιας τάξης και της διατήρησης της τάξης. Είναι επείγον», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταβίντ Λε Μπαρ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου επιτρόπων εθνικής αστυνομίας (SPCN), καθώς εκκλήσεις για μια τέταρτη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο στο Παρίσι κυκλοφορούν ήδη στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Έχουμε ζητήσει χωρίς επιτυχία να γίνουμε δεκτοί από τον υπουργό Εσωτερικών. Ζητάμε τώρα να γίνουμε δεκτοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέλουμε να εξηγήσουμε τις δυσκολίες στη διαχείριση της διατήρησης της τάξης. Αν αυτό ξαναρχίσει όπως αυτό το Σάββατο, θα υπάρξουν τραυματίες και νεκροί στις δυνάμεις της τάξης», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Ντελάζ, γενικός γραμματέας της Alliance, στην οποία συμμετέχει η πλειονότητα των αστυνομικών.

Μπορεί τα διαβήματα όλων των αστυνομικών συνδικάτων να είναι παρόμοια, αλλά δεν έχουν ενιαία στάση σε αυτή την περίοδο των επαγγελματικών εκλογών. Έχουν ζητήσει να γίνουν δεκτοί από τον αρχηγό του κράτους τα εξής συνδικάτα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου: Alliance, Unite-SGP-FO, Unsa-Police, Synergies, SCSI-CFDT, SPCN και SICP.

Οι εκπρόσωποι αυτών των συνδικαλιστικών οργανώσεων υπογραμμίζουν το επίπεδο «εξάντλησης» των δυνάμεων της τάξης και τη «βία» την οποία αντιμετώπισαν κατά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στο Παρίσι και στη Γαλλία.

Πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως οι Alliance, Synergies και SPCN επιθυμούν μια αλλαγή «παραδείγματος» στη διαχείριση της δημόσιας τάξης, με περισσότερη «ευκινησία» για τις δυνάμεις της τάξης σε περίπτωση νέας διαδήλωσης. Προτείνουν επίσης να μπορεί ο στρατός να κληθεί «σε ενίσχυση» για τη φύλαξη των δημοσίων κτιρίων.

«Πρέπει να δεχθούμε ότι οι δυνάμεις της τάξης θα απελευθερωθούν από ένα στατικό σχήμα. Δεν αντιμετωπίζουμε πλέον κλασικές διαδηλώσεις αλλά ένα φαινόμενο αντάρτικου πόλης. Η διατήρηση της τάξης ‘a la papa’ έχει τελειώσει», δηλώνει ο Λε Μπαρς.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.