ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕΣΩ… ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ τον Κ. Μητσοτάκη

Στην οικονομία επαναφέρει την ατζέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την αποψινή παρέμβασή του από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει τις καταγγελίες του κατά της κυβέρνησης ότι «υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και διέλυσε την παραγωγική οικονομία», ενώ αναμένεται να κάνει συνοπτική περιγραφή των πεπραγμένων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα.

Επιδίωξή του είναι να αποδομήσει την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα που «ζητά από τους πολίτες να θυμούνται μόνο τις τελευταίες 100 μέρες του και να ξεχάσουν τις 1300 που προηγήθηκαν». Παράλληλα, αναφερόμενος στα πλεονάσματα που προέκυψαν, ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει ότι αυτά είναι μεγαλύτερα από αυτά που ζητούσαν οι εταίροι και δανειστές μας, με «εμφανή την σκοπιμότητα της κυβέρνησης, προκειμένου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να ενισχύσει την επιδοματική πολιτική την οποία εφαρμόζει, με την προοπτική ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνουν «πανικό» και «προσπάθεια αναστροφής του κλίματος» εκ μέρους της κυβέρνησης, που -κατά γαλάζιες πηγές- αποτυπώνονται, μεταξύ άλλων, από τις χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και από τους «πανηγυρισμούς» επειδή αποφεύχθηκε η νέα μείωση των συντάξεων, ενώ όμως έχει προηγηθεί το κόψιμό τους 21 άλλες φορές.

«Σωτήρες τέτοιου τύπου πλέον δεν πείθουν τους πολίτες», σημειώνει συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «απίστευτο ρεσιτάλ υποκρισίας αφού θριαμβολογεί για την κατάργηση νόμων που ο ίδιος και η κυβέρνησή του έφεραν».

Ο βασικός πυλώνας

Χαρακτηριστική περίπτωση, όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο νόμος «Κατρούγκαλου» ο οποίος, μετά από δεκάδες τροποποιήσεις που έχει υποστεί, πλέον «ξηλώθηκε» και ο βασικός του πυλώνας, το ενιαίο 20% στις ασφαλιστικές εισφορές μισθωτών και μη μισθωτών για όλους τους ασφαλισμένους. «Αυτό που υπερασπίζονταν, ως “ασφαλιστική δικαιοσύνη” και “μεταρρύθμιση”, λοιδορώντας και καταγγέλλοντας όλους όσους είχαν διαφορετική άποψη», σημειώνει (στην Βραδυνή) ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Η ΝΔ θα επιμείνει να καταγγέλλει την κυβέρνηση και για σειρά σκανδάλων, αμφισβητώντας το ηθικό πλεονέκτημα στο οποίο ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας. Σε αυτό μάλιστα η Πειραιώς βρήκε σύμμαχο τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέκο Αλαβάνο, που έκανε λόγο (στο Βήμα) για «προεκλογικές κορδέλες και γλειφιτζούρια» και υποστήριξε ότι «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό κόμμα, τόσο το ηθικό πλεονέκτημα σαπίζει». Η αξιωματική αντιπολίτευση άδραξε την ευκαιρία να «πετάξει το γάντι» στον πρωθυπουργό, την ίδια ώρα που του εξαπέλυε νέα σκληρή επίθεση, αυτή τη φορά με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα» ο πρώην Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Κιτσάκος. «Επιβεβαιώνει πλέον με ακλόνητα στοιχεία ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υπερασπιζόταν τα συμφέροντα του κ. Λαυρεντιάδη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει η ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και τη Δικαιοσύνη να παραπέμψει άμεσα την υπόθεση στη Βουλή. 

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.