Στα «κάγκελα» οι Σαμαρικοί με το «ναι» της ΝΔ στο μέρισμα

«Πάλι γιουσουφάκι του Τσίπρα η ΝΔ;», ο τίτλος στο αρθρο – κόλαφος του σαμαρικού antinews.gr για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Νέο εσωκομματικό μέτωπο φαίνεται πως άνοιξε στην Πειραιώς, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ για σχεδόν 4 εκατ. πολίτες, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας.
Αναλυτικότερα, οι σχετικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της σαμαρικής πτέρυγας, η οποία με προεξέχοντα τον Άδωνη Γεωργιάδη τάσσεται υπέρ της τακτικής του λεγόμενου «σκληρού ροκ», ακόμα και όταν πρόκειται για θετικές παρεμβάσεις προς ανακούφιση οικονομικά αδύναμων ομάδων.
Άλλωστε, η ίδια πτέρυγα ήταν αυτή που έσυρε πριν από έναν χρόνο τον πρόεδρο της ΝΔ στο να μην υπερψηφίσει το επίδομα υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων. Απόφαση η οποία οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεινή θέση, τόσο λόγω του κακού κοινωνικού αντίκτυπου, όσο και των σφοδρών αντιδράσεων της καραμανλικής πτέρυγας.
Έτσι, μετά την ανακοίνωση της ΝΔ για θετική ψήφο στο κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η ιστοσελίδα antinews.gr, καθαρά σαμαρικών περγαμηνών, ανάρτησε ένα αρκετά αιχμηρό άρθρο με τίτλο: «Πάλι γιουσουφάκι του Τσίπρα η ΝΔ;».
Αναλυτικότερα, στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται πως η ΝΔ «θα πέσει ξανά στην παγίδα που της στήνει ο Τσίπρας», ενώ γίνεται λόγος περί «μπάχαλου» στο κόμμα λόγω των διαφορετικών εισηγήσεων που δέχεται η ηγεσία, σχετικά με τη γραμμή στο επίμαχο θέμα.
«Ένα μπάχαλο δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να γράφουν ξανά την ατζέντα και να στήνουν στα τέσσερα τη ΝΔ και να την πυροβολούν», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, τα πυρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν σταματούν εκεί. Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται οξύτατη κριτική στην ηγεσία της ΝΔ σχετικά με την ένδεια προτάσεων που αφορούν στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα: «Κι εδώ να θυμίσουμε ότι ουσιαστικές και ξεκάθαρες προτάσεις για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων δεν έχουμε δει ακόμη από τη ΝΔ. Πέραν κάποιων αποσπασματικών προτάσεων για τον ΕΝΦΙΑ ακόμη περιμένουμε να δούμε τι λέει ο Κυριάκος για τους συνταξιούχους, για το ΕΚΑΣ, για τα επιδόματα τέκνων».
«Ο Καρτερός θα κάνει φιλετάκια τη ΝΔ αν δεν ψηφίσει τα μέτρα. Αλλά θα την κάνει και με τα… κρεμμυδάκια αν ψηφίσει», αναφέρεται σε άλλο σημείο του άρθρου, ενώ στη συνέχεια ο αρθρογράφος παραθέτει ορισμένα ερωτήματα:
«Θα γίνει η ΝΔ παρακολούθημα του Τσίπρα; Θα γίνει η πλάτη που βάζει για να βγει από τα δύσκολα η κυβέρνηση; Θα ξαναστηθεί στα τέσσερα για να κάνει το χατίρι του Τσίπρα και να εμφανίζονται λες και συγκυβερνούν;».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.