«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ να είναι προσεκτικοί»

Στο https://www.newsbomb.gr διαβάσαμε:

«Οι βλέψεις και η συμμετοχή της Τουρκίας σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το ενεργειακό πεδίο πρέπει να απορρέουν από το πλαίσιο των εν ισχύ διεθνών συμβάσεων και με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Ξέρουμε ο καθένας τι δικαιούται», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Άρα, οι οποίες αμφισβητήσεις», επανέλαβε, «πρέπει να λυθούν με άλλο τρόπο και όχι με τέτοιες ενέργειες», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε: «Η Τουρκία έχει αυξήσει τους τόνους της ρητορικής της και έχει προβεί σε ενέργειες που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Οι γείτονές μας οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών», συνέστησε. «Η στάση που κρατά δεν βοηθάει την Τουρκία στην εξέλιξη και στην ευρωπαϊκή της πορεία».

Παράλληλα ο Παναγιώτης Ρήγας έκανε σαφές ότι «η χώρα μας είναι ασφαλής και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μας προφυλάσσουν από οποιαδήποτε αμφισβήτηση».

Όσον αφορά τώρα στην επέκταση των χωρικών υδάτων ο κ. Ρήγας, δήλωσε ότι «εμείς επιδιώκουμε να τελειώνουν τα προβλήματα και να αξιοποιούμε τον παραγωγικό πλούτο. Είναι λάθος να μην προχωράς πράγματα που μπορείς να τελειώσεις. Η οικονομία μας το χρειάζεται. Όπου έχουμε συνεννοηθεί και υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες θέλουμε να διευθετήσουμε οριστικά τα ζητήματα».

Διαβάστε επίσης: 

Ο Ερντογάν απειλεί την Κύπρο για τους υδρογονάνθρακες

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.