ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ Κ.ΑΛ.Ο. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ – Συζήτησε με νέους και περιηγήθηκε στα περίπτερα (video)

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Επίσκεψη στην 2η έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας πραγματοποίησε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής συζήτησε με νέους και νέες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Περιήγηση Τσίπρα στα περίπτερα της έκθεσης

Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε σε περίπτερα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής από τον τομέα γεωπονίας, τεχνολογίας τροφίμων, οι οποίο επισκέφθηκαν την Έκθεση.

Ο κ. Τσίπρας τους είπε ότι οι επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο. είναι τομέας που εξ αντικειμένου πρέπει να τους ενδιαφέρει άμεσα. Τη Σιβιτανίδειο είχε επισκεφθεί προχτές η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Στην έκθεση, την οποία διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, βρίσκονται η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος, καθώς επίσης και η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Η Κ.ΑΛ.Ο. είναι μια διαφορετική φιλοσοφία για την οικονομία, την παραγωγή και την ίδια τη ζωή»

«Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι ένα άλλο μοντέλο επιχειρηματικότητας και μια διαφορετική φιλοσοφία και για την οικονομία και για την παραγωγή και για την ίδια τη ζωή», είπε ο κ. Τσίπρας, συζητώντας με φορείς Κ.ΑΛ.Ο..

Δεδομένου ότι η έκθεση πραγματοποιείται στον χώρο του παλιού Χρηματιστηρίου, ο κ. Τσίπρας σχολίασε χιουμοριστικά ότι πρώτη φορά έρχεται σε αυτό το κτίριο «και μπαίνω μέσα στον πάλαι ποτέ ναό του καπιταλισμού».

«Βλέπω όμως», τόνισε μιλώντας για τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. που εκθέτουν εντός της αίθουσας, «μια άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα που είναι διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει να έχει μοναδικό στόχο το κέρδος».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.