«Τελεσίγραφα» Μεϊμαράκη σε Μητσοτάκη και ηγετική ομάδα


«Οι αρχηγοί βγαίνουν σε εσωκομματικές εκλογές, αλλά στην ουσία κρίνονται στις εθνικές εκλογές».
Η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη, όμως πρέπει να πείσει τους Έλληνες πολίτες και τους Ευρωπαίους πως θέλει την εθνική συνεννόηση και όχι την όξυνση, σημειώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά».
Αν και «έχασε» με αμφισβητούμενο τρόπο (40.000 χιλιάδες αταυτοποίητα ψηφοδέλτια) τις εσωκομματικές εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιλέγει το δρόμο της μετριοπάθειας στο Νεοδημοκρατικό τοπίο.
Ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραδίδει μαθήματα αξιοπρεπούς πολιτικής συμπεριφοράς, παραβλέποντας τον πόλεμο που δέχεται ο ίδιος προσωπικά αλλά και η ιστορία του κόμματος από εκείνους που θέλουν να χτίσουν την προσωπική τους διαδρομή διαγράφοντας τους πάντες και τα πάντα. Διατηρεί τις επιφυλάξεις του για την πολιτική που ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και για την μεταλλασσόμενη ταυτότητα της ΝΔ σε κόμμα απολιτίκ.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένας πολιτικός με ελάχιστα χρόνια παρουσίας στο κόμμα και με αμφιλεγόμενη προηγούμενη στάση (αναφερόμενος στον πόλεμο που έκανε στη ΝΔ και στους αρχηγούς της και όχι μόνο). Ένας τέτοιος πολιτικός δεν ορίζεται αντιπρόεδρος του κόμματος καθώς δεν πληροί τις ιδεολογικές προδιαγραφές της ΝΔ. Άλλωστε έλαβε μόλις 10% στις εσωκομματικές εκλογές και δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη τάση στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκφράζεται με πολύ θετικά λόγια για τον άλλο αντιπρόεδρο της ΝΔ τον Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει ένα ήπιο Ευρωπαίο πολιτικό.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει μία (δυνατή) φωνή κομματικής και εθνικής σταθερότητας την ώρα της κρίσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.