Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: «Κεντρικοί πρωταγωνιστές στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ.»

Η βουλευτής Ν. Σερρών, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και Υφυπουργός Άμυνας, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, μίλησε στη Βουλή σχετικά με το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο που το γερμανικό κράτος οφείλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αφού απέδωσε φόρο τιμής στα θύματα των ναζιστών σε ολόκληρη την Ελλάδα και μετά από μια ειδική αναφορά στα θύματα του ολοκαυτώματος των Κερδυλλίων, επιζώντες του οποίου έχει γνωρίσει προσωπικά, η κα Τσαρουχά τόνισε, ανάμεσα σε άλλα:

«Σας θυμίζω ότι κάποιοι από εσάς επανειλημμένα χαρακτηρίσατε στο παρελθόν, ως ανεδαφική, την πάγια απαίτηση της παράταξης μας, για τις αποζημιώσεις που το γερμανικό κράτος οφείλει στη πατρίδα μας. Σας καταλαβαίνουμε, γιατί είναι φυσικά ανεδαφικό, να ζητάς δικαιοσύνη από εκείνους με τους οποίους έχεις δεσμεύσεις. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όμως δεν χρωστούν γραμμάτια σε κανένα συμφέρον, και απαντούμε μόνο στη φωνή του πραγματικού Άρχοντα αυτού του τόπου, που είναι ο ελληνικός λαός.»

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα γίνεται ξανά πολύτιμος σύμμαχος κάθε χώρας που αποζητά τη Σταθερότητα και την Ειρήνη και είναι πλέον αναπόσπαστος κρίκος των πλανητικών ενεργειακών διαδρομών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουμε αυτά που μας οφείλονται. Όποιος έχει μια ελάχιστη γνώση των καταστάσεων και έχει την καλή θέληση και την ανωτερότητα, πρέπει να παραδεχτεί ότι κεντρικός πρωταγωνιστής ανάμεσα στους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας και αυτών των εξελίξεων, ήταν και είναι ο Πάνος Καμμένος και μαζί του οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.»

«Η συνολική οφειλή της Γερμανίας από το κατοχικό δάνειο ανέρχεται σήμερα στα 83 δισεκατομμύρια 191 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, αυτό το ποσό έχει μέσα του ψυχή και όχι απλούς αριθμούς. Αυτό είναι το ποσό που έλειψε από τους γονείς και τα παιδιά, που έλειψε από την κοινωνική πρόνοια, που έλειψε από τις υποδομές της Ελλάδας. Κανείς από εμάς δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει έναντι του Γερμανικού Δημοσίου, μικρότερο ποσό.»

«Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον απόλυτο διαχωρισμό των δύο θεμάτων, της διεκδίκησης του κατοχικού δάνειου και της διεκδίκησης των επανορθώσεων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει άσκηση ενός ενδίκου μέσου και για τις δύο αυτές διεκδικήσεις, όπως δυστυχώς κάποιοι προτείνουν.»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.