ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Η Ν.Δ. για τις χορηγίες Μαρινάκη

Οι δημόσιες ευχαριστίες στελέχους της Νέα Δημοκρατίας στον Πειραιά προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για την κάλυψη των ενοικίων των τοπικών γραφείων του κόμματος της Πειραιώς, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις.

Ο γνωστός εφοπλιστής σύμφωνα με το κόμμα της Κουμουνδούρου, εκτός από τα ενοίκια της ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά και Νήσων πλήρωσε επίσης για τον εξοπλισμό και την ανακαίνιση των τοπικών γραφείων που μεταφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «καραμπινάτη ομολογία διαπλοκής που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές σχέσεις του κόμματός του με τον εν λόγω επιχειρηματία».

Ευχαριστίες

Πρόσφατα, κατά την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά και Νήσων, ο πρόεδρος της Γιάννης Βοϊδονικόλας, ευχαρίστησε όλους του παρευρισκομένους και ιδιαίτερα «τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο με τον “Πειραιά Νικητή” και υιό του αείμνηστου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Ά Πειραιά Μιλτιάδη Μαρινάκη, τον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη ο οποίος στη μνήμη του πατέρα του καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου…»

Γιάννης Μώραλης - Γιάννης Βοϊδονικόλας Γιάννης Μώραλης – Γιάννης Βοϊδονικόλας | Στο ψηφοδέλτιο του «Πειραιάς- Νικητής»

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, πριν από δύο μήνες περίπου ανακοίνωσε επίσημα την προσχώρηση στον «Πειραιάς- Νικητής» τεσσάρων στελεχών της Ν.Δ., οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις επόμενες εκλογές. Μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων είναι και ο Γιάννης Βοϊδονικόλας.

Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

Στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της Νέας Δημοκρατίας απάντησαν σημειώνοντας ότι, όταν είναι δημόσια τα ευχαριστήρια, δεν συνιστούν διαπλοκή.

Το πλήρες κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αλλού πατά και αλλού βρίσκεται, θα προσπαθήσουμε να τον επαναφέρουμε στην πραγματικότητα.

»Σύμφωνα με τα ελληνικά λεξικά “διαπλοκή” υπάρχει όταν “αθέμιτα συμφέροντα αναπτύσσονται κρυφίως και παρασκηνιακά μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών, ώστε να εξυπηρετούνται αμοιβαία οι πολιτικές και επιχειρηματικές τους σκοπιμότητες”.

»Με απλά λόγια ενδείξεις “καραμπινάτης διαπλοκής” υπάρχουν όταν μπαινοβγαίνουν νύχτα στο Μαξίμου φίλα προσκείμενοι επιχειρηματίες της κυβέρνησης Τσίπρα και τα ραντεβού αυτά δεν ανακοινώνονται.

»Και για να γίνουμε ακόμη πιο σαφείς: Διαπλοκή σίγουρα δεν είναι τα ΔΗΜΟΣΙΑ ευχαριστήρια της ΝΟΔΕ Πειραιά επειδή ένας επιχειρηματίας -και εν προκειμένω ο Βαγγέλης Μαρινάκης- έκανε επίσης ΔΗΜΟΣΙΑ μια δωρεά στη μνήμη του βουλευτή πατέρα του».

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.