ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ καταστροφές έβαλε στο μάτι ο Τραμπ

 

Λύση για να χρηματοδοτήσει το τείχος εναντίον της παράνομης μετανάστευσης αναζητεί ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς το Κογκρέσο δεν δέχεται να εγκρίνει το κονδύλιο. Εκτός από την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την οποία προς το παρόν ανέβαλε, μελετά να χρησιμοποιήσει πόρους που προορίζονται για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει επιβάλει μερικό «λουκέτο» σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες ως μέτρο άσκησης πίεσης προς το Κογκρέσο, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με όποιο τρόπο το σχέδιό του και σύμφωνα με την Washington Post, στο τραπέζι υπάρχει η εξής ιδέα:

Η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς σύμφωνα με τον νόμο σε αυτή την περίπτωση ο πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να δώσει εντολή στον στρατό να κατασκευάσει «στρατιωτικές εγκαταστάσεις», χωρίς να χρειάζεται η έγκριση του Κογκρέσου. Για τον λόγο αυτό, ο Λευκός Οίκος έχει ήδη δώσει την εντολή σε μηχανικούς του στρατού να κάνουν μελέτη για το κόστος ενός τέτοιου έργου.

Με αφορμή το γεγονός ότι από τα κονδύλια που εγκρίθηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης φυσικής καταστροφής που προκάλεσαν πυρκαγιές και τυφώνες στο Πουέρτο Ρίκο, την Καλιφόρνια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα και τη Φλόριντα «περίσσεψαν» 13,9 εκατομμύρια δολάρια, ο Αμερικανός πρόεδρος σκέφτεται να τα αξιοποιήσει για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, ζητά να μάθει αν ο στρατός μπορεί να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου εντός 45 ημερών, με αυτά τα χρήματα.

Βέβαια, ακόμη και αν κηρύξει τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον νόμο, το Κογκρέσο μπορεί να ακυρώσει την πράξη του με την ψήφο των δύο τρίτων των μελών του. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται πολύ πιθανό με την παρούσα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Λουκέτο» διαρκείας στις ΗΠΑ Δεν κηρύττει κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Τραμπ

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.