Ευρωεκλογές 2024 – ΝΔ: Ένα βήμα πιο κοντά ο ανασχηματισμός

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με την ΝΔ να μην πετυχαίνει τον στόχο που είχε τεθεί στο 33% (όσο είχε λάβει στις ευρωεκλογές του 2019), ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ετοιμάζεται να σηκώσει τα μανίκια.

Τόσο στην δημόσια δήλωση του όσο και σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός φάνηκε να έχει λάβει το μήνυμα της ευρωκάλπης. Η λεπτομερέστερη αποτίμηση του αποτελέσματος θα γίνει αύριο στον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου στις 08:30.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Real Fm, Σπύρο Μουρελάτο, στην ΝΔ και το κυβερνητικό στρατόπεδο σε μία πρώτη ερμηνεία του αποτελέσματος βλέπουν ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας των πολιτών για συγκεκριμένους χειρισμούς σε συγκεκριμένα ζητήματα που η κυβέρνηση είτε πρέπει να τρέξει είτε πρέπει να διορθώσει αστοχίες και λάθη.

Τα στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται στα γραφεία του κόμματος μεταφέρουν την εικόνα ότι ο πρωθυπουργός είναι πλήρως συνειδητοποιημένος ως προς τι έφταιξε για το αποτελέσματα, ποιο μήνυμα του έστειλαν οι πολίτες και προς τα πού πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση από εδώ και πέρα. «Δυστυχώς, η ξεκούραση πρέπει να περιμένει», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτή η δήλωση του πρωθυπουργού ερμηνεύεται ως ένα σήμα ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο επισπεύδονται οι εξελίξεις και ενδεχομένως ο ανασχηματισμός να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να συζητούσε εδώ και αρκετό καιρό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία πολύ σοβαρή προπαρασκευή σε ότι αφορά αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρωθυπουργός έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις αλλαγές που χρειάζονται σε πρόσωπα αλλά και δομές.

Τα δύο σενάρια που βρίσκονται στο γραφείο του πρωθυπουργού είναι ο ανασχηματισμός να γίνει εντός του Ιουνίου και το δεύτερο να πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι πριν από την ΔΕΘ. Μάλιστα έχουν γίνει εισηγήσεις για δομικό ανασχηματισμό.

Κατά πληροφορίες, το αποτέλεσμα επισπεύδει τις αλλαγές και τον ανασχηματισμό, που δεν είναι απίθανο να γίνει εντός του Ιουνίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.