Στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Άΐντα ο Στέφανος Κασσελάκης

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ βρέθηκαν ο Στέφανος Κασσελάκης και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του κόμματος «o Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους. Ο καταυλισμός του Αλ Άϊντα στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη, καθώς δημιουργήθηκε το 1948 μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους».

Κασσελάκης προσφυγικός καταυλισμός

«Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό»

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό», αναφέρει στην δήλωση του από την Βηθλεέμ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Και προσθέτει: «Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια».

Σημειώνει ότι «είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πάνω απ’όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης ‘Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Κασσελάκης προσφυγικός καταυλισμός

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.