Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για 37η χρονιά – Τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η ΠΣΚ

Μια ακόμη νίκη καταγράφει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. 

Η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει για 37η φορά στην πρώτη θέση καθώς όπως όλα δείχνουν το ποσοστό της θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το 2023.

Όπως ανακοίνωσε η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση σε 60 Συλλόγους (περίπου το 30% των φοιτητικών Συλλόγων), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λαμβάνει αυτήν τη στιγμή ποσοστό της τάξης του 48%, το οποίο εκτιμάται ότι στην τελική ενσωμάτωση θα κυμανθεί γύρω στο 40%.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό γύρω στο 20%, ενώ μάχη για την τρίτη θέση δίνουν ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ με ποσοστό της τάξεως του 5%. Σημειώνεται ότι η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά στις εκλογές των τελευταίων ετών, δεν κατάφερε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή της χώρας.

«Οι φοιτητές έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση υπέρ των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταδικάζοντας απερίφραστα αντιλήψεις και συμπεριφορές που ανήκουν στο παρελθόν» ανέφερε επίσης η φοιτητική παράταξη.

dap4

Τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής

Διαφορετική ως προς τα αποτελέσματα είναι η εικόνα που μεταφέρεται από την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας καθώς για μια ακόμη χρονιά οι φοιτητικές παρατάξεις δεν συμφώνησαν στην έκδοση κοινών αποτελεσμάτων.

Στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 62.35% η Πανσπουδαστική εμφανίζεται να λαμβάνει 39.09%, η ΔΑΠ 19.96%, η ΠΑΣΠ 4,18%, η ΕΑΑΚ 9.45% η ATTACK, που συγκεντρώνει σχήματα που στηρίζονται από το ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 4.48% και το ΔΙΚΤΥΟ 0.96%.

PSK3

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κυριαζής Σωτηρίου, δήλωσε νωρίτερα στο Talk Radio για τις φοιτητικές εκλογές:

«Η χρονιά που περάσαμε χαρακτηρίστηκε από έντονη πολιτική αντιπαράθεση στα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια με επίκεντρο το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ένα νομοσχέδιο που «αγκάλιασε» η πλειοψηφία των φοιτητών και της κοινωνίας. Η σημερινή εκλογική διαδικασία λοιπόν, θα αποτυπώσει μία γενικότερη εκλογική βούληση και καθώς οι φοιτητές έχουν σχηματίσει άποψη για τις θέσεις και τις απόψεις των παρατάξεων, όλα δείχνουν πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κινείται προς μία ακόμη μεγάλη εκλογική νίκη.

Η συμμετοχή των φοιτητών και η στήριξη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση σε όσα έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας».

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών της 22ης Μαΐου 2024 θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και σύμφωνα με την ενσωμάτωση μέσω της σελίδας https://www.dap.gr/ekloges/2024/. Θα υπάρχει δυνατότητα προβολής των αποτελεσμάτων συγκεντρωτικά, ανά Ίδρυμα και ανά Σύλλογο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.