Δυνατή Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσω ΕΛΓΑ έχει δοθεί 1 δισ. ευρώ σε αγροτικές αποζημιώσεις

Στην οικονομική ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τους μισθούς, την επιστολική ψήφο και την εκπαίδευση εστίασε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (American-Hellenic Chamber of Commerce) Νικόλαο Μπακατσέλο στο πλαίσιο εκδήλωσης (Greek Economic Summit-GES) που οργανώνει το Επιμελητήριο με τίτλο ”Fostering a Sustainable Economic Future Amidst Global Challenges” (Προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μέλλοντος εν μέσω παγκόσμιων προκλήσεων).

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ την ίδια στιγμή έθιξε το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων, μιλώντας για τις αποζημιώσεις.

«Βρισκόμαστε απέναντι σε αγροτικές κινητοποιήσεις. Γίνεται συζήτηση για τις αποζημιώσεις των αγροτών. Μέσω ΕΛΓΑ έχει δοθεί 1 δισ. σε αγροτικές αποζημιώσεις. Ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις εισφορές των αγροτών, συνεπώς ενίσχυση που προήλθε μέσα από τον προϋπολογισμό».

Αναφερόμενος στα ζητήματα μισθών και ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η δίκαιη κατανομή του πλούτου που δημιουργεί η ελληνική οικονομία είναι απαραίτητη προϋπόθεση διατήρησης κοινωνικής συνοχής. Και μιας αίσθησης ότι η κυβέρνηση με δίκαιο τρόπο διαχειρίζεται διαφορετικά αιτήματα π.χ. ότι δεν τα δίνει όλα σε κάποιους που έχουν τη δύναμη να διαδηλώνουν ή να προκαλούν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ» τόνισε σε άλλο σημείο.

«Έχετε μια υποχρέωση όλοι όσοι είστε εργοδότες, να αμείβεται καλύτερα τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στον πληθωρισμό» δήλωσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα ζητήματα που θα δώσει μεγάλη έμφαση στο αμέσως προσεχές διάστημα:

    • Μεγαλύτερη έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση και στη διαρκή ανάγκη απόκτησης πρόσθετων δεξιοτήτων (με π.
    • Διαφοροποίηση των προγραμμάτων σπουδών από τα ίδια τα Πανεπιστήμια.
    • Μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας γυναικών και ατόμων με αναπηρία.
    • Δυνατότητα σε συγκεκριμένους τομείς να δουλέψουν στην Ελλάδα εργαζόμενοι από το εξωτερικό, μέσα από διακρατικές συμφωνίες και μέσα από στοχευμένες βίζες (π.χ. για εργαζόμενους υψηλής τεχνολογίας) σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.