Δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσει το 2023 – Το δώρο Χριστουγέννων στα κομματικά media

Να διευκολύνει τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιχείρησε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να κλείσει λογιστικά το έτος, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου.

Με δεδομένο ότι η Κουμουνδούρου δεν έχει λάβει την τελευταία δόση της κρατικής επιχορήγησης, η οποία είναι εκ των πραγμάτων μειωμένη, αλλά και με βάση το γεγονός ότι απαγορεύονται οι δωρεές άνω των 20.000 ευρώ, ο κ. Κασσελάκης έβαλε βαθιά το χέρι στην προσωπική του τσέπη, δανείζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τρέχον έτος.

Μολονότι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκονται και στην καλύτερη φάση τους, με τα ηγετικά κλιμάκια να έχουν εντοπίσει ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών του κόμματος, δηλαδή από την περίοδο που οι Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Τζανακόπουλος διετέλεσαν γραμματείς του κόμματος, εντούτοις οι ανάγκες υπήρξαν κάτι περισσότερο από άμεσες, καθώς οι «τρύπες» για το 2023, αλλά κυρίως το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους στα κομματικά media πίεζαν ασφυκτικά τον έβδομο όροφο.

Σε αντίθεση με τους υπαλλήλους του κόμματος που είχαν πληρωθεί κανονικά, η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στον έντυπο και ηλεκτρονικό κομματικό Τύπο αποτέλεσε βασικό «πονοκέφαλο» για την Κουμουνδούρου, με τον κ. Κασσελάκη να αποφασίζει να κλείσει προσωπικά προσώρας το λογαριασμό.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλήφθηκε ο ίδιος, για να καταβληθεί το δώρο στα κομματικά media, το είχε υπαινιχθεί σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, απαντώντας σχετικά στο Kontra Channel ο κ. Κασσελάκης πως αντιμετωπίζει μια νέα εσωτερική κρίση εκείνες τις ημέρες ελλείψει χρηματοδότησης, με επίκεντρο την κομματική ραδιοσυχνότητα.

Ερωτηθείς με αφορμή την παραίτηση της Ευγενίας Λουπάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι το «Κόκκινο» είναι ένα κομματικό ραδιόφωνο που έχει τη δική του διοίκηση. Ως πρόεδρος το μόνο που έχω προλάβει είναι να έχω δουλέψει τις τελευταίες ημέρες, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το δώρο Χριστουγέννων, συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια την «πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση» για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από το 2024 θα εισπράττει 3 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από την κρατική επιχορήγηση, για να προσθέσει ότι είναι πολύ δύσκολες οι οικονομικές συνθήκες για τα κομματικά μέσα. «Έχω καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες», κατέληξε τότε σιβυλλικά, καταβάλλοντας το σχετικό -αναγκαίο- ποσό, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.