Βουλή: «Φωτιές» από την τροπολογία για τους εργαζόμενους μετανάστες – Τα «γαλάζια πηγαδάκια»

Στην αυριανή ονομαστική ψηφοφορία στο φόντο του «όχι» του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στρέφουν τα βλέμματά τους στην κυβέρνηση, για την επίμαχη τροπολογία του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, που αφορά την χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η τροπολογία ενόψει της αυριανής ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μονοπωλεί τις συζητήσεις στα «πηγαδάκια» στους χώρους της Βουλής. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα «γαλάζια πηγαδάκια», έπειτα από την ηχηρή διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας.

Είναι γνωστό, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, πως υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό και συμμερίζονται τις απόψεις και τις θέσεις του. Βέβαια, τέθηκε κομματική πειθαρχία από την κυβέρνηση, και δεν αναμένονται διαρροές στην αυριανή ονομαστική ψηφοφορία.

Σημειώνεται πως ακόμη και η αποχή θεωρείται διαφοροποίηση από την θέση του κόμματος.

Είναι πολλοί οι βουλευτές, κυρίως από την Περιφέρεια, οι οποίοι είχαν θέσει το θέμα αυτό και είχαν ζητήσει μία τέτοια ρύθμιση εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μάλιστα, είχαν γίνει και επισκέψεις στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, έλεγε ότι θα ήταν χρήσιμη η ρύθμιση αυτή και για την Αττική, καθώς υπάρχουν ανάγκες, ωστόσο διατύπωσε ενστάσεις για τον όλο χειρισμό. Παρόμοιες ενστάσεις, διατύπωσε και ο «γαλάζιος» βουλευτής κ. Σιμόπουλος από το βήμα της Βουλής.

Ακόμη, ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε πως είναι σωστές οι ενστάσεις που έχει διατυπώσει ο κ. Σαμαράς. Ωστόσο ανέφερε πως δεν θα πάει κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματος.

Συγκεκριμένα, είπε, μεταξύ άλλων, πως «αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος».

Άγρια κόντρα Βελόπουλου – Γεωργιάδη για την τροπολογία για τους μετανάστες

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο με αφορμή την τροπολογία για τους μετανάστες και την άδεια διαμονής.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι «ήρθε ο κ. Γεωργιάδης εδώ ως Χατζηδάκης και έδειξε το Δελτίο Τύπου της ΕΘΕΑΣ που στηρίζει τη νομιμοποίηση ξένων εργατών γης που ήδη εργάζονται στη χώρα μας…. Υπάρχει διαφορά μεταξύ ευφυολογήματος και επιχειρήματος, μεταξύ γενικού και ειδικού. Ο κ. Γεωργιάδης λέει ότι υλοποιεί τα αιτήματα των αγροτών. Αύριο το πρωί λοιπόν, αφού η κυβέρνηση υλοποιεί τα αιτήματα των αγροτών ας δώσει αύριο το πρωί φθηνά καύσιμα στους αγρότες».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη είπε: «Γιατί κάνετε νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών; Το αντιλαμβάνομαι ότι περνάτε δύσκολες στιγμές. Γιατί άλλα λέει η συνείδησή σας και η ψυχή σας και άλλα σας επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εσείς γιατί δεν ζητήσατε εξαίρεση; Σαμαρικός δεν ήσασταν; Είστε; Δεν αλλάζουμε απόψεις κάθε εβδομάδα ούτε αλλάζουμε αρχηγούς κάθε μήνα ή κάθε έξι χρόνια. Για πόσα χρήματα γίνεται αυτή η ιστορία; Να μας πει ο κ. Γεωργιάδης; Αξίζει η ισλαμοποίηση της χώρας για 900 εκ. ευρώ;».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη στα όσα είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και τού απάντησε ότι δεν έχει δικαίωμα να ανησυχεί για τη Νέα Δημοκρατία διότι ήταν ΠΑΣΟΚ.

«Τι σχέση είχε ο Βελόπουλος με τη δεξιά για να ανησυχεί; Ο Βελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ. Εγώ ως ΠΑΣΟΚ τον γνώρισα. Με τη ΝΔ και με τη Δεξιά ο Βελόπουλος δεν είχε ποτέ σχέση. Ούτε ανησυχία είχε, ούτε μπορεί να ανησυχεί γιατί δεν ήταν ποτέ Νέα Δημοκρατία. Εγώ τον πήγα στον Καρατζαφέρη ως Πασόκο» είπε ο κ. Γεωργιάδης υπό τις διαμαρτυρίες του Βελόπουλου.

Αναφορικά με την τροπολογία ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν αλλάζει τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας αλλά αποτελεί έναν κρίκο στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας στην Ελλάδα. Κάνοντας πάντως αυτοκριτική παραδέχθηκε ότι η τροπολογία θα μπορούσε να έχει εξηγηθεί εκτενέστερα στους βουλευτές.

Απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη ο κ. Βελόπουλος παραδέχθηκε ότι υπήρξε οπαδός του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. «Ναι ήμουν πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Εγώ μπορώ να πω ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Εσύ μπορείς να το πεις; Μιλάει ο Άδωνις που έχει δίπλα του όλο το σημιτικό ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει καμία σχέση το σημιτικό ΠΑΣΟΚ με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου» είπε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.