Άγιο Όρος: «Ιερά» πυρά για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Έκκληση στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αναγγελθείσα «αντιευαγγελικήν νομοθεσίαν» για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, απευθύνει η ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους, εκφράζοντας την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως επίσης τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία των «Αγιορειτών Πατέ­ρων» για το σχεδιαζόμενο νομοθέτημα.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση, η ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους αναφέρει πως «εξ αφορμής προσφάτων δηλώσεων περί της προθέσεως της Ελληνικής Κυβερ­νήσεως διά την νομοθέτησιν του γάμου των «ομοφύλων ζευγών», ως επίσης και της υιο­θεσίας τέκνων υπ’ αυτών, η καθ’ ημάς Ιερά Κοινότης εκφρά­ζει τον έντονον προβλη­μα­τισμόν και ανησυχίαν πάντων των Αγιορειτών Πατέ­ρων».

«Το Άγιον Όρος, ως χώρος προσευχής και ασκήσεως εύχεται ταπεινώς για όλους τους ανθρώπους, ως εικόνας του Θεού.

Παρά ταύτα εκφράζομεν τον προβληματι­σμόν και την βαθείαν λύπην μας για τα σχεδιαζόμενα νομοθετήμα­τα.

Οφείλομεν, διά της παρούσης ανακοινώσεως, να δηλώσωμεν σαφώς ότι κάθε μορφή γάμου ή τεκνο­θεσίας, η οποία αντίκειται εις την ευαγγελικήν διδα­σκαλίαν, αλλά και εις την μακραίω­νην πα­ράδοσιν του ευσεβούς έθνους και γέ­νους ημών, όσον αφορά εις τον ιερόν θεσμόν της οικογενείας, ευρίσκει ημάς απολύτως αντιθέτους”.

“Απευθύνομεν θερμήν έκκλησιν όπως η Ελληνική Κυβέρνησις μη προ­χωρήση εις την αναγγελθείσαν αντιευαγγελικήν νομοθεσίαν, ευχόμενοι η Προ­στάτις της πατρίδος μας και Έφορος του Αγίου Όρους Υπεραγία Θεοτό­κος να μεσιτεύη προς τον Κύριον Ημών Ιησούν Χριστόν για να οδηγήση όλους σε μετάνοια και ζωή συμφώνως προς το φως του Ευαγγελίου και την διδασκαλία Του» καταλήγει η ανακοίνωση της ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.