Κασσελάκης: Το βράδυ της εκλογής μου σχεδίασαν την «απολίτικη, ναρκισσιστική» διάσπαση – Ευρωεκλογές: Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%

«Τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα…. σχεδίασαν την «απολίτικη και ναρκισσιστική» διάσπαση το βράδυ της εκλογής μου…» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης για τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έχει «εξαρτήσεις… είμαι καθαρός, δεν με κρατάει κανένας», σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του κόμματος του το επόμενο διάστημα που θεωρεί ορόσημο και τις ευρωεκλογές καθώς θέλει να στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%».
Αναφορικά με τις επόμενες εθνικές εκλογές, υπογράμμισε πως στη Βουλή θέλω να μπω νικητής.
Επιμένει πως τους επόμενους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καλύτερα οργανωμένος ριζικά ανανεωμένος, δυναμικός στη Βουλή και γειωμένος στην κοινωνία ενώ, ιδιαίτερα στο συνέδριο ως Αξιωματική Αντιπολίτευση θα επαναχαράξει στρατηγική και θα ανανεωθούν τα όργανα του κόμματος.
Επισημαίνει εμφατικά δε, πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η πόρτα του διαλόγου και των κοινών πολιτικών πρωτοβουλιών θα παραμείνει ανοιχτή για όσες προοδευτικές δυνάμεις θέλουν και μπορούν να υπερβούν την αυτοαναφορικότητα.

Αποχωρήσεις
Αναφορικά με τις αποχωρήσεις των στελεχών του κόμματος του,  είπε: «εκείνοι που σχεδίασαν την διάσπαση του κόμματος μας το έκαναν από το ίδιο βράδυ της εκλογής μου, την οποία δεν αποδέχθηκαν ποτέ.
Που εξαπέλυσαν προσβολές για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ανήκουστες ύβρεις για το πρόσωπο μου.
Που παραβιάζουν τον κώδικα δεοντολογίας που οι ίδιοι συνέταξαν και υπέγραψαν παίρνοντας μαζί τους προίκα 11 έδρες που οι ψηφοφόροι είχαν χαρίσει με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Εκείνοι που ενώ ήταν οι αυτουργοί και συναυτουργοί της απολίτικης και ναρκισσιστικής διάσπασης που προκάλεσαν, προσπαθούν τώρα προσχηματικά να την ντύσουν με δήθεν πολιτικό περιεχόμενο.

Αποτροπή
Για το ενδεχόμενο αν θα μπορούσε να αποτραπεί η αποχώρηση, διευκρίνησε πως, «έκανα ότι μπορούσα για να διαφυλάξω την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Κάλεσα την Έφη Ακτσόγλου και όλους τους βουλευτές να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους στη Βουλή πριν καν ανακοινώσω το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Συναντήθηκα με δική μου πρωτοβουλία με στελέχη που με καθύβριζαν δημόσια.
Είπα πολλές φορές περασμένα ξεχασμένα και να προχωρήσουμε μπροστά.
Μάταια όμως.
Τις αποφάσεις τους είχαν πάρει από το βράδυ της 17 Σεπτεμβρίου από την πρώτη Κυριακή.
Προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.