Δυνατή Ελλάδα

Πράματα και θάματα φέρνει ο Άδωνις στα Εργασιακά – Τώρα και νόμιμη 16ωρη εργασία!

Με την σαρωτική ακρίβεια να γονατίζει τα ελληνικά νοικοκυριά την ώρα που η κυβέρνηση «κοροϊδεύει» με κάθε είδους pass αρνούμενη να μειώσει τη φορολογία, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανοίγει δρόμο για διπλό 8ωρο σε μια μέρα, αφού πλέον ο ένας μισθός δεν φτάνει ούτε για τις πρώτες δύο εβδομάδες του μήνα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να προχωρήσει σε μείωση φόρων και εξάλειψη της αισχροκέρδειας, ετοιμάζει αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα, προκειμένου να ταιριάξουν «κουτί» στη νέα κανονικότητα που επιβάλλει.

Με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, οι εργαζόμενοι θα μπορούν και με το νόμο να δουλεύουν σε πολλαπλούς εργοδότες. Για παράδειγμα, θα μπορεί κάποιος να εργαστεί ένα 8ωρο στον έναν εργοδότη και άλλο ένα 8ωρο σε δεύτερο εργοδότη.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Γεωργιάδης παρουσίασε τον εργασιακό μεσαίωνα που βρίσκεται προ των πυλών, με ύφος… ευεργέτη: «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Α. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σε ερώτηση της έκπληκτης παρουσιάστριας για το αν πρόκειται για δυο 8ωρα την ίδια ημέρα κι άρα 16 ώρες εργασίας, ο υπουργός απάντησε «αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται».

Και θεσμός δόκιμου εργαζόμενου!

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι έρχεται ο θεσμός του… «δόκιμου εργαζόμενου» που «δεν τα βρουν με την επιχείρηση» μετά από 6 μήνες, τότε θα λύνεται «η σύμβασή του, αζημίως»!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.