Το πολιτικό τέλος ενός Καραμανλή που «προσκύνησε» Μητσοτάκη

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής υπήρξε μία θλιβερή πολιτική φυσιογνωμία πολύ πριν βυθίσει στη θλίψη το πανελλήνιο. Επέλεξε συνειδητά να μετατραπεί σε υμνητή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Σημίτη, απεμπολώντας την πολιτική κληρονομιά του ονόματος του.

Αποκαλούσε τον Κώστα Σημίτη, τον καταστροφέα του έθνους, «εθνικό κεφάλαιο». Τον άνθρωπο που ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής «αρχιερέα της διαπλοκής»! 

Παρενέβη υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη έπειτα από την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή, με την εξοργιστική δήλωση στην οποία έλεγε μεταξύ άλλων ότι «Η Νέα Δημοκρατία πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ, με βάση τις αρχές και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η παράταξή μας παραμένει ζωντανή, παραμένει όρθια. Διότι παραμένει πιστή στις αρχές της, χωρίς να παύει να διευρύνεται και να ανανεώνεται πάντα»!

«Ανανέωση» λοιπόν η παραίτηση του φυσικού ηγέτη της Παράταξης, κατά τον άνθρωπο που πολιτεύτηκε λόγω ονόματος.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ως κομπάρσος του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Σέρρες, λίγο μετά το σφυροκόπημα του πραγματικού Καραμανλή στα Ανώγεια

Το χειρότερο; Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής εμφανίστηκε ως κομπάρσος του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στις Σέρρες, λίγες ώρες μετά την ιστορική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών! Η απόλυτη ταπείνωση!

Η κατάληξη; Το σύστημα Μητσοτάκη, ξεκίνησε τον διασυρμό του Κώστα Αχ. Καραμανλή έπειτα από την παραίτηση του, προσπαθώντας να το φορτώσει το σύνολο της ευθύνης για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, προκειμένου φυσικά να απαλλάξει τον πολιτικό του προϊστάμενο, Κυριάκο Μητσοτάκη!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναφορά του Γιώργου Λιάγκα, ο οποίος αφού επαναλάμβανε επί ημέρες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός και ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την εθνική τραγωδία, είπε τα ακόλουθα για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή:

Η πλέον έντιμη απόφαση που έχει απομείνει στον Κώστα Αχ. Καραμανλή, είναι να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή του τόπου, προκειμένου να πάψει να χρησιμοποιείται από το «σύστημα Μητσοτάκη» ως ο πολιορκητικός Κριός για τον Καραμανλισμό. Άλλωστε, ο ίδιος επέλεξε να απεμπολήσει την ιστορία του ονόματος που φέρει, του ονόματος που τον οδήγησε μέχρι τα υπουργικά έδρανα. Ούτως ή άλλως, ο Μητσοτάκης, φέρθηκε ως «Μητσοτάκης». Τον εκμεταλλεύτηκε, τον χρησιμοποίησε για να χτυπήσει τον Καραμανλισμό, τον πέταξε στα βράχια.

Δυστυχώς, η οικογένεια του τον συμβουλεύει να «απομακρυνθεί προσωρινά» για να επιστρέψει μετά από τέσσερα χρόνια «ισχυρότερος»! Προτιμότερο θα ήταν να τον συμβούλευε να εξαφανιστεί, για να υπερασπίσει το όνομα που φέρει και το εθνικό συμφέρον, πριν ο Μητσοτάκης να του δώσει την χαριστική βολή. Να τον σύρει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, διότι οι ευθύνες του για τα Τέμπη δεν είναι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.