Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος αγαπάει το αφεντικό του

Οσοι έχουν σκύλο γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο βαθιά τους αγαπάει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Για εκείνους που έχουν την παραμικρή αμφιβολία, ειδικοί στη συμπεριφορά των σκύλων αποκάλυψαν τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος τους τούς λατρεύει.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Εκπαιδευτές σκύλων, οι οποίοι μίλησαν στην ιστοσελίδα σκυλοτροφών Prodograw.com, εξήγησαν ότι πρέπει κανείς να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον σκύλο του για να τον αγαπήσει.

Ο σκύλος θα του το δείξει κατά τη διάρκεια της βόλτας, κοιτάζοντάς τον επίμονα κάποιες στιγμές. Επίσης ενθουσιάζεται κάθε φορά που τον βλέπει ή εκφράζει χαρά όταν ο φροντιστής του είναι κοντά του. Ενα από τα πιο ισχυρά σημάδια είναι όταν ο σκύλος επιτρέπει στο αφεντικό του να εισβάλει στον πολύ προσωπικό του χώρο. Μεταξύ άλλων, τον αφήνει να του χαϊδέψει την κοιλιά, την οποία εκθέτει ξαπλωμένος ανάσκελα, ενώ άλλες φορές ο σκύλος πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα και ξαπλώνει ο ίδιος πάνω στον φροντιστή του.

Ο σκύλος στέλνει μήνυμα αγάπης και με τη γλώσσα του σώματος. Το κάνει όταν ξαπλώνει δίπλα στον άνθρωπό του, όταν κουνάει χαρούμενα την ουρά, όταν σηκώνει τα αυτιά του και όταν τον κοιτάζει τη στιγμή που αντιμετωπίζει μια νέα κατάσταση.

Οταν κανείς δώσει το λουρί του σκύλου σε άλλο άτομο και απομακρυνθεί για λίγο, αν ο σκύλος τον αναζητήσει με τα μάτια του ανάμεσα στο πλήθος όταν επιστρέφει σημαίνει ότι τον αγαπάει πολύ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.