ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θα «δικάσουν» τον Πολάκη – Πότε διαγράφεται ένα μέλος

Μέχρι το τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πράγματι μια πολύ δύσκολη, έως και αδύνατη, υπόθεση η διαγραφή ενός μέλους του κόμματος. Αν δεν μας απατά η μνήμη μας για πάνω από μια εικοσαπενταετία η μόνη διαγραφή που έγινε ήταν του …Μίμη Ανδρουλάκη επί προεδρίας Μαρίας Δαμανάκη!

Στο τελευταίο Συνέδριο, ωστόσο, το Καταστατικό εναρμονίστηκε –στο συγκεκριμένο τουλάχιστον θέμα- με τον ορθολογισμό και τις ανάγκες ενός πραγματικού κόμματος και έτσι, η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί και να διαγράφει κάποιον ή να αναστέλλειτην κομματική του ιδιότητα.

Προβλέπει χαρακτηριστικά το Καταστατικό:

Άρθρο 7 – Απώλεια και αναστολή της ιδιότητας μέλους

1. Η ιδιότητα του μέλους χάνεται με το θάνατο ή με την αποχώρηση του μέλους, η οποία γίνεται εγγράφως ή προφορικά ενώπιον της Οργάνωσης Μελών στην οποία ανήκει.

2. Μέλος που αναιτιολόγητα δεν συμμετέχει στις συνελεύσεις της Οργάνωσης Μελών για περισσότερο από ένα χρόνο, καλείται από την Οργάνωση Μελών σε συζήτηση για την αντιμετώπιση των λόγων που εμποδίζουν τη συμμετοχή του. Εάν μετά τη συνάντηση αυτή η μη συμμετοχή εξακολουθεί, το μέλος θεωρείται ότι αποχώρησε.

3.Η ιδιότητα του μέλους χάνεται επίσης οριστικά ή αναστέλλεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως αποτέλεσμα πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του μέλους, σε σοβαρές περιπτώσεις παραβίασης του καταστατικού, σύμφωνα με όσα αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω.

Επικεφαλής ο Κοτσακάς – Ποιοι αποτελούν την Επιτροπή Δεοντολογίας

Την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν οι: Βάρτζελη Ρεγγίνα, Βεντούρας Ερρίκος, Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Θεοδωρακοπούλου Αναστασία, Κακουλάκης Γεώργιος, Καλογήρου Μιχαήλ, Καπράνας Ζήσης, Κοτσακάς Αντώνης, Κουντούρη Κυριακή, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πορτάλιου Αμαλία, Σακελλίων Σταμάτης, Σπουρδαλάκης Μιχαήλ, Σταματάκη Ελένη, Χρήστου – Διαουρτά Λίνα.

Επικεφαλής της Επιτροπής (…Παγορόπουλος όπως θα έλεγαν και στη Χαριλάου Τρικούπη) εξελέγη ο πρώην «πράσινος» υπουργός –και από τα πρώταστελέχη που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τους δύσκολους μάλιστα καιρούς- Αντώνης Κοτσακάς.

Β.Σκ.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.