Το παράδοξο της υποψηφιότητας του Νίκου Παπανδρέου για την ευρωβουλή

«Μόνος μου, μόνος μου, τις νότες βάζει ο πόνος μου» φαίνεται να… τραγουδά ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου.

Aπό τη Βίβιαν Μπενέκου

Εχει χαράξει τη δική του πολιτική γραμμή, μακριά, πολύ μακριά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, και πορεύεται ανεξάρτητος σχεδόν…

Πρόκειται για πολιτικό παράδοξο ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής που κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο ενός κόμματος να είναι σε πλήρη απόσταση με τον πρόεδρο και να κάνει προεκλογική εκστρατεία μόνος του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης περιοδεύει, φωτογραφίζεται και παρουσιάζεται δημοσίως με όλους ανεξαιρέτως τους ευρωβουλευτές του, εκτός από τον Νίκο Παπανδρέου. Φυσικά, η παγωνιά στη σχέση τους έχει υπόβαθρο την παλαιότερη στάση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των υποκλοπών, το οποίο ο πρόεδρος έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του.

Από εκεί άρχισαν όλα, και φτάσαμε μόλις προχθές να δηλώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ότι, εάν το ΠΑΣΟΚ δεν βρεθεί στη δεύτερη θέση, θα υπάρξει πρόβλημα… «Αν βγούμε τρίτοι, έχουμε θέμα» σημείωσε με νόημα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM 107,7, αν και δεν αναφέρθηκε ανοιχτά σε ζήτημα ηγεσίας. «Δεν θα έχουμε θέμα ηγεσίας, θα πρέπει να γίνει ένας διάλογος μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τι πήγε λάθος» είπε επί λέξει.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική για τη στάση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το άρθρο 16, τονίζοντας πως δεν δόθηκε καθαρό μήνυμα σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 για τα ελληνικά πανεπιστήμια, με την προϋπόθεση να έρθουν αξιόλογα ιδρύματα. Κάθε μέρα που περνάει στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, οι Παπανδρέου παίρνουν τις αποστάσεις τους από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη. Ο Νίκος, πάντως, εφαρμόζει στην πράξη τη λαϊκή ρήση «μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα»!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.