Ο Στέλιος Κουτνατζής προσωρινός γενικός γραμματέας πρωθυπουργού – Τι συνέβη με Μπρατάκο

Με ένα μήνα καθυστέρηση θα αναλάβει τελικά τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού ο Γιάννης Μπρατάκος μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, αφού με ΦΕΚ που υπέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης διορίζεται προσωρινός Γενικός Γραμματέας του, ο Στέλιος Κουτνατζής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει το μέγαρο Μαξίμου στις 5 Αυγούστου, είχε ανακοινωθεί ότι «με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται γενικός γραμματέας πρωθυπουργού ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο κ. Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών».
Ωστόσο στο σημερινό ΦΕΚ ανακοινώνεται ότι τη θέση του γενικού γραμματέα του γραφείου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει για έναν μήνα, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, o γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης.

Η απόφαση που υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο Στυλιανός – Ιωάννης Κουτνατζής, δικηγόρος Αθηνών και Λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αναλαμβάνει την «παράλληλη άσκηση των καθηκόντων του γενικού γραμματέα πρωθυπουργού, έως τις 10.9.2022 και χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση».
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για διαδικαστικό θέμα.

Αντικαταστάτης του κ. Γρηγοριάδη θα είναι πράγματι  ο κ. Μπρατάκος όπως έχει ανακοινωθεί. Ωστόσο πρέπει να γίνουν κάποιες τυπικές διαδικασίες από τον ίδιο και απαιτούνται κάποιες ημέρες. Στη συνέχεια θα εκδοθεί νέο ΦΕΚ που θα ανακοινώνει την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μπρατάκου, στο πρωθυπουργικό Γραφείο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.