Ν.Μπακογιάννη: «Η ΝΔ δεν θα χάσει ποσοστά γιατί όσοι δεν μας θέλουν είναι ψεκασμένοι, αντιεμβολιαστές, ρωσόφιλοι»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέρθηκε σε πρωινή συνέντευξη της στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και στο εάν υπάρχει φοβία στο Μαξίμου για πτώση των ποσοστών στις επόμενες εκλογές. 

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι θα χάσει ποσοστά η Νέα Δημοκρατία από κόμματα που δημιουργούνται από τα δεξιά της.

«Δεν νομίζω ότι θα πάει εύκολα το χέρι αλλού, η παράταξη αυτή επιβίωσε των Μνημονίων. Οι άνθρωποι της παράταξης μας είναι νοικοκυραίοι και δε μιλάω για τους ψεκασμένους αντιεμβολιαστές και φιλορώσους», είπε η Ν.Μπακογιάννη.

Προσθέτοντας ότι επί της ουσίας αυτοί που αντιδρούν με την πολιτική της κυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη είναι οι «ψεκασμένοι», οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε, δεν ψηφίζουν έτσι και αλλιώς Νέα Δημοκρατία.

«Η ΝΔ λέει την αλήθεια και έχει την ευθύνη να πει ποια είναι η διέξοδος από τα έξοδα», είπε επίσης η Ν.Μπακογιάννη και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ξεκαθάρισε ότι η «η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές στα 4 χρόνια. Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία με βάση τη χθεσινή δημοσκόπηση είναι ότι ο Μητσοτάκης έπεσε μεν κατά 2 μονάδες, αλλά μετά από αυτόν είναι ο “κανένας”».  

Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει από τις απώλειες της ΝΔ, γιατί δεν το πιστεύουν. «Ο Τσίπρας λέει ότι είναι παράνομη η ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία ψήφισε ο ίδιος. Πώς λέει ότι είναι παράνομος; Χρησιμοποιεί τόσο τοξικό λόγο που αυτό δεν είναι απάντηση στο πρόβλημα του άλλου», επισήμανε.

Απαντώντας για το αν η ΝΔ προσβλέπει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ανέφερε ότι «δεν είναι δική μας απόφαση, αλλά του ελληνικού λαού. Αν τα καταφέραμε μέσα στις απανωτές κρίσεις, η ΝΔ είναι 100% η καλύτερη λύση. Αν ο ελληνικός λαός δε θέλει, θα προχωρήσουμε όπως το σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν». 

Ερωτηθείσα για την τουρκική προκλητικότητα, η οποία κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν δεν μπορεί να αλλάξει μια ολόκληρη πολιτική.

«Αυτό, το οποίο κάνει η Τουρκία είναι μια πολιτική που της γύρισε μπούμερανγκ. Δεν μπόρεσε με τις διάφορες απειλές και τους τρόπους που χειριζόταν τα θέματα απέναντι στις αραβικές χώρες και στην Ελλάδα, να το γυρίσει. Ήταν μια από τις γνωστές διπλωματικές πιρουέτες του Ερντογάν και προσπάθησε να κλείσει μέτωπα. Πάνω σε αυτό όμως ήρθε η Ουκρανία, η οποία πίστεψε ο Ερντογάν του έδωσε πόντους. Και η αλήθεια είναι ότι αρχικά του έδωσε», σημείωσε.

«Ωστόσο, ο πόλεμος συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Άρα αυτομάτως ο ρόλος του αρχίζει και προκαλεί ερωτηματικά, όπως η επίθεση του Ζελένσκι και η στάση των ΗΠΑ. Άλλωστε, ο βασικός στόχος του Ερντογάν εξαρχής ήταν να κλείσει το μέτωπο με την Αμερική. Όμως δεν έκλεισε. Αντ’ αυτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρα από τη συνάντηση με τον Μπάιντεν, θα μιλήσει στο Κογκρέσο, που είναι τεράστιας σημασίας. Αυτό ενόχλησε τρομακτικά τους Τούρκους. Ο στόχος που έχει για τα F-16 περνάει μέσα από το Κογκρέσο. Άρα κάνουν μια προσπάθεια να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και λένε “προσέξετε γιατί μπορούμε κι εμείς να δημιουργήσουμε προβλήματα” με τους όποιους κινδύνους υπάρχουν», επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ.

Τόνισε δε ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του ατυχήματος και «δεν μπορούμε να βγάλουμε από τους υπολογισμούς μας».

Πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ερντογάν «δεν πάει γυρεύοντας» για επεισόδιο στην Ελλάδα. 

Σε ό,τι αφορά στη μετά Ερντογάν εποχή, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι οι Έλληνες δεν έχουν αυταπάτες. «Δε σημαίνει ότι η μετά Ερντογάν εποχή θα είναι εύκολη, όταν ακούει κανείς τις δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου ή της Ακσενέρ. Θέλει προσοχή και ας μην πανηγυρίζουμε προκαταβολικά, γιατί πάλι θα κάνουμε λάθος», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τη νέα δημοσκόπηση της Alco που δείχνει τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 8,1 μονάδες, ανέφερε ότι «αυτή η κυβέρνηση αντιμετώπισε απανωτές κρίσεις. Αναρωτιέμαι αν ξημέρωσε μια μέρα χωρίς να έχουμε την ανάγκη να διαχειριστεί ο Μητσοτάκης κρίση. Ξεκίνησε με την κρίση στον Έβρο, περάσαμε το καλοκαίρι του 2020 με τις τουρκικές προκλήσεις, την πανδημία και μετά ήρθε η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος. Ακόμα δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει». 

Μάλιστα, χαρακτήρισε «τεραστίων διαστάσεων» το ενεργειακό πρόβλημα, γιατί προσθέτει ανασφάλεια στον κόσμο. Δήλωσε δε «τρομακτικά απογοητευμένη» από τον τρόπο που αντιδρά η Ε.Ε. «Έχει σχεδόν παρωπίδες. Οι ηγέτες δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, που είναι από τους πιο πεπειραμένους είπε χθες ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με το ταμείο όπως κάναμε με την πανδημία. Αυτή είναι λύση, γιατί ο κόσμος υποφέρει», υπογράμμισε.

Πάντως, εκτίμησε ότι στο τέλος η Ε.Ε θα λάβει αυτή την απόφαση. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δράσει μονομερώς δίνοντας χρήματα περίπου 5 δισ. ευρώ που προσθετικά στα 4 δισ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά.

Ερωτηθείσα για τον τρόπο που θα δοθεί αυτή η ενίσχυση, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε ότι «από ό,τι καταλαβαίνω θα γίνει ένα μικτό σύστημα για να βεβαιωθούμε ότι ο λογαριασμός θα φτάσει στα περυσινά επίπεδα» συμπληρώνοντας ότι «ο πάτος των βαρελιών που ξύνει η κάθε κυβέρνηση είναι ο πάτος του βαρελιού των Ελλήνων φορολογουμένων». 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.