Μεταφορές τύπου Καραμανλή

Ο υπουργός Μεταφορών δεν χρησιμοποιεί τις ρυπαρές αστικές συγκοινωνίες, διότι δεν είναι κορόιδο

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Οι φωτογραφίες του άρθρου ελήφθησαν τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 στον σταθμό Ανω Λιοσίων του προαστιακού σιδηροδρόμου. Εκεί όσο πλησιάζουμε το σημείο όπου κάποτε υπήρχε μια καντίνα διαπιστώνουμε πόσο πολύ σκουπιδαριό έχει μαζευτεί. Είναι αδύνατον να περιγραφεί η δυσωδία που κυριαρχεί στον χώρο, η οποία περιορίζεται μόνο όταν φυσάει πολύ. Οι επιβάτες εύχονται να φυσά πολύ και από την παρακείμενη Αττική Οδό να περνούν οχήματα που να βγάζουν ντουμάνια καυσαερίων. Καλύτερα να μυρίζει πετρέλαιο και βενζίνη που έχουν μισοκαεί από προβληματικό κινητήρα, παρά ψοφίμι.

Το αξιοσημείωτο με το χάλι σ’ αυτόν τον σταθμό του προαστιακού είναι ότι δεν δημιουργήθηκε εν μία νυκτί. Επί μήνες συγκεντρώνονται σκουπίδια και πολλαπλασιάζονται τα ζωύφια σ’ αυτό το σημείο, ενώ ουδείς ασχολείται. Όλοι αφήνουν τις πληγές του πολύπαθου τομέα των αστικών συγκοινωνιών να κακοφορμίζουν – πολλώ δε μάλλον ο πιο αποτυχημένος υπουργός Μεταφορών από συστάσεως ελληνικού κράτους: ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ, ο οποίος σταδιοδρομεί, προφανώς, εξαιτίας του… επωνύμου του.

Το χάλι με τη βρόμα και τη δυσωδία στις δημόσιες μεταφορές δεν παρατηρείται μόνο σ’ αυτόν τον σταθμό του προαστιακού, αλλά παντού. Τα βαγόνια του ΗΣΑΠ είναι γεμάτα με γκράφιτι. Τα τζάμια μισοσπασμένα, χαραγμένα. Όλες οι εσωτερικές επιφάνειες των βαγονιών γραμμένες με μαρκαδόρο. Τα καθίσματα των επιβατών ζέχνουν από τα στρώματα της βρόμας, που έχουν κατακαθίσει το ένα πάνω στο άλλο, αλλά και από τις ξεραμένες… εκκρίσεις, που αφήνουν μεθυσμένοι, επαίτες, εξαρτημένοι από ναρκωτικά κ.ά.

Τα ίδια και χειρότερα στα αστικά λεωφορεία κι οπουδήποτε αλλού πρέπει να βάλει τη σφραγίδα της η καραμανλική ανυπαρξία. Και ύστερα σου λέγανε ότι δεν «κολλούσε» κορονοϊός στα σαπισμένα, πακτωμένα από κόσμο «κουτιά» των αστικών συγκοινωνιών.

Δεν είναι μόνο ζήτημα τιμής, αλλά και υγείας για το επιβατικό κοινό οι πολιτικές ΜητσοτάκηΚαραμανλή να αποδοκιμαστούν με ηχηρό τρόπο, και με δημοσιεύσεις και μεταδόσεις στα ΜΜΕ, αλλά και εκεί που ενδέχεται να μετρήσει περισσότερο και να… πονέσει πολύ αυτούς που πρέπει: στις εθνικές εκλογές.

Μεταφορές τύπου Καραμανλή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.