«Εθνική Συμφωνία» ο τίτλος του νέου πολιτικού φορέα των Κ.Μπογδάνου και Θ.Τζήμερου

Φιλοδοξεί να συνασπίσει την πατριωτική κεντροαριστερά μέχρι και της παρυφές της εθνικιστικής δεξιάς

«Εθνική Συμφωνία» θα είναι τελικά απ’ ότι φαίνεται ο τίτλος της νέας πολιτικής κίνησης, με κεντρικό πρόσωπο και εμπνευστή της, τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο αν και ακόμα το «Εθνική Δημιουργία» δεν έχει φύγει από το τραπέζι ως πάντρεμα των  Εθνική Συμφωνία με το Δημιουργία ξανά .

Ο τίτλος «Εθνική Συμφωνία», φαίνεται ότι αντιπροσωπεύει το σύνολο των τάσεων του νέου πολιτικού φορέα που ξεκινούν από την πατριωτική κεντροαριστερά και καταλήγουν μέχρι την εθνικιστική δεξιά αφού τη νέα προσπάθεια την στηρίζει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το «Εθνικό Μέτωπο» με επικεφαλής τον Εμμανουήλ Κώνστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Εθνική Συμφωνία» είναι το τρίτο όνομα το οποίο τελικά πληροί τις ανάγκες των συνιστωσών πολιτικών δυνάμεων μετά το αρχικό «Εθνική Συμμαχία»  και «Εθνική Δημιουργία», τα οποία είχαν «πέσει» στο τραπέζι.

Βασικό συστατικό  και «μέτοχος» του νέο φορέα είναι το κόμμα «Δημιουργία Ξανά» των Θ.Τζήμερου και Φ.Κρανιδιώτη.

Ο νέος πολιτικός φορέας απευθύνεται σε ένα ποσοστό 25% των ψηφοφόρων οι οποίοι διατηρούν σκληρό πατριωτικό προφίλ και εκτείνονται όπως έχουν καταγραφεί στις εκλογές τις τελευταίας επταετίας από τον χώρο της αριστεράς-κεντροαριστεράς (είναι αυτοί που είχαν δώσει την νίκη στον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του 2015 και αποτελούν το σκληρό πυρήνα της ΝΔ από την οποία έχουν απομακρυνθεί στην παρούσα φάση).

Βέβαια υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξης του 10% επίσης στο χώρο της δεξιάς το οποίο στις εκλογές του 2019 είχε ψηφίσει την Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου, την Χρυσή Αυγή του Ν.Μιχαλολιάκου και διάφορα άλλα μικρότερα κόμματα, όπως την πολιτική συμμαχία διάφορων πολιτικών κινήσεων του Γ.Καρατζαφέρη και λοιπά.

Δεδομένης της ισχυρής κοινοβουλευτικής παρουσίας του Κ.Βελόπουλου που έχει αυξήσει σημαντικά την εκλογική επιρροή του αλλά και της δύναμης των Ελλήνων για την Πατρίδα του Η.Κασιδιάρη, ο νέος πολιτικός φορέας θα έχει να ανταγωνιστεί όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και επιπλέον πατριωτικούς σχηματισμούς στον χώρο αυτό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.