ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ – ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – Ποιος είναι ο λόγος και ποιους θα συναντήσει

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει ενώπιον των βουλευτών του CSU με θέμα την ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον επικεφαλής του κόμματος, υπουργό Εσωτερικών και πρώην πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυαρίας, Χορστ Ζέεχοφερ, αλλά και τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο τελευταίος έδωσε το παρών και στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ, ως προσκεκλημένος του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο είναι γνωστό πως διαθέτει εξαιρετική προσωπική σχέση και εκείνος τον στήριξε απέναντι στον Φινλανδό, Αλεξάνταρ Στουμπ, στην κούρσα για την επιλογή του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Κομισιόν.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Γερμανία μέσα σε ένα εξάμηνο, καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε επισκεφθεί το Βερολίνο και είχε επίσημες συνομιλίες με αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Χορστ Ζέεχοφερ. Σημειώνεται δε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιανουαρίου και δεν θεωρείται άσχετη με τη χρονική σύμπτωση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ και την έλευση της συμφωνίας των Πρεσπών προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.