ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ εργοτάξια, όπως του μετρό, εκτός από τον… Τσίπρα (ιστορικές φωτό)

Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο με ένα ερώτημα:

Πώς θα σας φαινόταν εάν ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, καλούσε σε ειδική ξενάγηση στο μετρό τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο ως προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός; Πώς θα σας φαινόταν εάν καλούσε σε ειδική ξενάγηση τον Κώστα Φορτούνη, τον Πέτρο Μάνταλο και τον Δημήτρη Πέλκα;

Φαντάζομαι θα ήταν η χαρά του τρολ και του Άδωνη Γεωργιάδη. Θα ήταν η χαρά των λόγων «δεκάρικων» και της καταγγελίας. Η χαρά των «σας κουνάμε το δάκτυλο».

Μόνο που όταν το έκανε ο μετρ της επικοινωνίας Κώστας Λαλιώτης, όλοι είχαν λουφάξει στο καβούκι τους. Γιατί ναι, το έχει κάνει και αυτό στην προσπάθειά του να αναδείξει όσο περισσότερο μπορούσε το έργο του μετρό της Αθήνας.

Ήταν Φεβρουάριος του 2000. Συγκεκριμένα 3 Φεβρουαρίου και το μετρό βρισκόταν σε λειτουργία μόλις λίγες ημέρες. Ο Κώστας Λαλιώτης, όμως, ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ συνέχιζε τις ξεναγήσεις. Και μια από αυτές ήταν αφιερωμένη στους παράγοντες του αθλητισμού.

Στη φωτό βλέπετε την ξενάγηση στον Γιώργο Βαρδινογιάννη και τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Και σε αυτή τη φωτό με τους ποδοσφαιριστές Ατματζίδη, Κωστένογλου, Δημητριάδη και Κασάπη.

Αλλά και με τον Σαργκάνη και τον Λεμονή

Αυτά τα ωραία πριν από 18 χρόνια. Και όσοι σπεύσετε να πείτε ότι ο Λαλιώτης τους ξεναγούσε σε ολοκληρωμένο έργο, έχουμε και συνέχεια με τα απαραίτητα φωτογραφικά ενσταντανέ.

Γιατί βλέπετε όλοι οι πρωθυπουργοί δικαιούνται να επισκέπτονται εργοτάξια. Για την ακρίβεια όλοι πλην του Αλέξη Τσίπρα, η παρουσία του οποίου σε εκδήλωση στον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Σιντριβάνι/Έκθεση, προκάλεσε τόνους χολής.

Και καλά οι πολίτες να εκτονώνονται μέσα από το χιούμορ, το οποίο εάν είναι έξυπνο, καυστικό ή black, ευφραίνει καρδία…

Οι (αντίπαλοι) πολιτικοί, όμως, και οι αρθρογράφοι των «δεκάρικων» δεν δικαιούνται να κάνουν χιουμοράκι, πολύ περισσότεροι «σοβαρές» αναλύσεις, βασιζόμενοι, μάλιστα, σε fake news. Γιατί για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους κανείς δεν κάλεσε κανέναν σε εγκαίνια. Ήταν μια πρόσκληση για την παρουσία σε εκδήλωση στον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Σιντριβάνι/Έκθεση. Εκτός εάν απαγορεύονται οι εκδηλώσεις και κάτι μου διαφεύγει.

Ας κάνουμε, λοιπόν, μια βουτιά στο χρόνο με αντίστροφη μέτρηση. Και ξεκινάμε από τον Κώστα Καραμανλή που ως πρωθυπουργός επισκέφθηκε, τουλάχιστον, δυο φορές την ανοικτή τρύπα του μετρό στη Θεσσαλονίκη, εννοείται την περίοδο που γινόταν η Διεθνής Έκθεση.

Η πρώτη φορά – που αλιεύσαμε από μια γρήγορη αναζήτηση – ήταν στις 8 Σεπτεμβρίου του 2006.

Μετά από δυο χρόνια, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2008, απαθανατίστηκε και πάλι πάνω από την τρύπα και συγκεκριμένα «στα έργα του μετρό στον σταθμό ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα έκανε και δηλώσεις στα κανάλια με το κατάλληλο φόντο.

Και ο Κώστας Σημίτης, όμως, επισκεπτόταν συχνά-πυκνά τα εργοτάξια. Για παράδειγμα το 2002, ξεναγήθηκε στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό της Αθήνας Δουκίσσης Πλακεντίας.

Την ίδια χρονιά επισκέφθηκε και το εργοτάξιο της Αττικής Οδού.

Το καλύτερο, όμως, σας το έχω φυλάξει για το τέλος της ιστορικής αναδρομής. Πάμε λοιπόν 30 χρόνια πίσω στο 1988. Τότε που δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη είχε εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία ο Σωτήρης Κούβελας και ο αθεόφοβος πήγε κι έβαλε την ταμπέλα που βλέπετε στη φωτό στην πλατεία Σιντριβανίου. Υποσχόταν ότι το μετρό θα γίνει με χρηματοδότηση από τον σταθμό FM100, το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό!

Εν κατακλείδι, οι μοναδικοί που δικαιούνται να κάνουν χιούμορ είναι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Έχουν «φάει» τόσα χρόνια στο κεφάλι τους παραμύθι και λαμογιά για το έργο του μετρό που έχουν δικαίωμα ακόμα και στην υπερβολή.

Όλοι οι άλλοι ας σιωπήσουν.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.