Περισσότεροι από 205.000 ψήφισαν στον β’ γύρο του ΠΑΣΟΚ

Περισσότεροι από 205.000 πολίτες ψήφισαν στον β’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό όσων συμμετείχαν στην αντίστοιχη εκλογική διαδικασία, το 2017.

Πρόκειται για το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή (270.000), ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο του 2017 (είχαν πάει 156.000 από τους 212.000 του πρώτου γύρου).

Ειδικά στο λεκανοπέδιο από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες σημειωνόταν συνεχής και δυναμική ροή στα εκλογικά τμήματα.

Ίδια «εικόνα» έχουν οι επιτελείς των δύο υποψηφίων και για τις άλλες περιφέρειες τη χώρας.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, στο ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσαν μισή ώρα παράταση στην ψηφοφορία (19.30).

Εφόσον δεν υπάρξει νέα παράταση, τότε οι αρμόδιοι θα μπορούν να ανακοινώσουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα γύρω στις 21.00 το βράδυ, έχοντας πάντα καταχωρήσει και σημαντικό δείγμα από την Αττική.

Η ψηφοφορία διεξήχθη έτσι κι αλλιώς με πιο γρήγορους ρυθμούς σε όλα τα εκλογικά τμήματα -δεν άνοιξαν μόνο πέντε σε κάποια μικρά νησιά του Αιγαίου- καθώς δεν καταγράφηκαν «ουρές» από την διαδικασία που ακολουθήθηκε την περασμένη Κυριακή για την υποβολή αίτησης-διαπίστευσης από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής.

Η ΕΔΕΚΑΠ, η αρμόδια επιτροπή για την διεξαγωγή των εκλογών και των όποιων ενστάσεων που κατατίθενται, υπογραμμίζει με οδηγία της ότι «o ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας, αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα».

Στη συνέχεια- εξηγούν τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ- ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο.

Σε κάθε περίπτωση η η εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής που προσβλέπει στην «αλλαγή σελίδας», στη δυναμική πορεία και σε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις εθνικές κάλπες είναι πλέον θέμα ωρών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.