Άδωνις Γεωργιάδης: Κουνάει δάχτυλο ο κατά συρροήν ψεύτης και βασιλιάς των κυβιστήσεων

Πήρε πίσω τις κατάρες για τους ανεμβολίαστους και επιτέθηκε στη «δημοκρατία» και στον καθηγητή Ιωαννίδη!

Γκαφατζής, διακινητής ψευδών ειδήσεων, κατά συρροήν ψεύτης, απαξιωτικός προς τους Έλληνες πολίτες και βασιλιάς των κυβιστήσεων. Όλα αυτά τα… ταλέντα χαρακτηρίζουν τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον άνθρωπο που τρύπησε τον «πάτο του βαρελιού» και πλέον κινείται σε δυσθεώρητα βάθη.

Εκστόμισε κατάρες εναντίον όσων δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, «Μη σώσουν να εμβολιαστούν όσοι δεν θέλουν. Κουράστηκα. Το κράτος δεν έχει κάτι άλλο να κάνει», είπε ο τιτάνας της πολιτικής σκέψης και μετά τα πήρε πίσω. Και αφού τα πήρε πίσω, τόλμησε να κουνήσει το δάχτυλο στην εφημερίδα «δημοκρατία», που έκανε πρωτοσέλιδο την αγύρτικη συμπεριφορά του απέναντι στους πολίτες που έχει ορκιστεί να υπηρετεί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια κανονική χώρα δεν θα ήταν ούτε νούμερο σε επιθεώρηση, αλλά σε αυτή εδώ είναι μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

nb keimeno dimokratia209 1

Στον ραδιοφωνικό σταθμό του φίλου του Μαρινάκη έπιασε πρωινό στασίδι χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να πάρει πίσω αυτά που είπε για τους συμπολίτες μας που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί. Ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του «άλλο εννοούσα, άλλο είπα», δήλωσε: «Τη δήλωση αυτή κακώς την είπα, την ίδια στιγμή είπα ότι αναφέρομαι μόνο σε εκείνους οι οποίοι με βρίζουν όταν τους λέω για τον εμβολιασμό. Η κουβέντα που κάναμε εκεί ήταν για εκείνους που στέλνουν στα social media φοβερές κατάρες και φοβερές ύβρεις, έχω διαβάσει πράγματα που δεν πίστευα ότι άνθρωπος μπορεί να στείλει στον συνάνθρωπό του. Η εμπειρία μου η τηλεοπτική θα έπρεπε να με είχε προστατεύσει και να ξέρω ότι θα κόψουν τη φράση μου στη μέση, αυτό δεν συνέβη. Το είπα, είπα μετά κακώς το είπα, παιδιά, εννοούσα αυτό “συγγνώμη για όσους προσέβαλα” και πήγαμε παρακάτω και οι δημοσιογράφοι δεν επέμειναν κιόλας, γιατί το είχα ήδη μαζέψει».

Μισή συγγνώμη δεν ακούστηκε από τα χείλη του. Συνέχισε όμως και  προσπαθώντας να παραποιήσει την αλήθεια, αναφέρθηκε στο δήθεν κύμα υποστήριξης όσων είπε. Και μετά αποφάσισε ότι του φταίει η «δημοκρατία» (πήρε και την πάσα από το… πρόθυμο ραδιοφωνικό δίδυμο), κατηγορώντας την εφημερίδα ότι προάγει το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Τίποτα ψευδέστερο και τίποτα πιο θρασύ από τον Άδωνι Γεωργιάδη, που στα δύο χρόνια της πανδημίας κατέχει τον τίτλο του «χρυσού χορηγού» του αντιεμβολιαστικού κινήματος με τις αντικρουόμενες σε βαθμό κακουργήματος δηλώσεις του, που δεν συνάδουν με σοβαρούς πολιτικούς και με σοβαρά κράτη.

Στο στόχαστρο του «εμποράκου» και ο διακεκριμένος καθηγητής Ιωαννίδης

Την προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα» ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων επιστημόνων, που κάνει τη χώρα μας γνωστή στα πέρατα του κόσμου, ανέλαβε δίχως ίχνος ντροπής και αυτογνωσίας ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε στον καθηγητή του Stanford Ιωάννη Ιωαννίδη, καταλογίζοντάς του πως «μια φορά τον μήνα βγαίνει στη ‘δημοκρατία’ για να σαμποτάρει τον εμβολιασμό»!

Ιωάννης Ιωαννίδης καθηγητής Στάνφορντ

Η επιλογή του πωλητή των μαγικών… νανογιλέκων να βάλει στο κάδρο των «ψεκασμένων» τον Γιάννη Ιωαννίδη μόνο τυχαία δεν είναι. Αντίθετα, είναι μία κίνηση στοχευμένη, που αποδεικνύει πως το «επιτελικό κράτος των αρίστων» είναι έτοιμο να κινηθεί εναντίον οποιουδήποτε ασκεί κριτική στους χειρισμούς του.

Ας θυμηθούμε τι έχει πει κατά καιρούς ο Γιάννης Ιωαννίδης και τότε θα καταλάβουμε γιατί ο -κατά δήλωσή του- «εμποράκος» της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να στοχοποιήσει τον καθηγητή. Τελευταίο «ατόπημα» του Γιάννη Ιωαννίδη ήταν η αποκάλυψη πως το Μέγαρο Μαξίμου τού έχει επιβάλει σιωπητήριο και πως η πλειοψηφία των ελληνικών μέσων ενημέρωσης τον έχει «κόψει» με εντολή του επιτελικού κράτους.

Στην ίδια συνέντευξη, ο καθηγητής είχε προχωρήσει σε μία σημαντική αποκάλυψη για τις προσωπικές συνομιλίες που είχε με τον… επανεμφανισθέντα εσχάτως Σωτήρη Τσιόδρα, καταλογίζοντάς του ευθύνες για τα καταστροφικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας. Μάλιστα, ο κ. Ιωαννίδης, είχε επισημάνει το γεγονός ότι, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της πανδημίας, στην Ελλάδα μία τέτοια προοπτική φαντάζει δύσκολη, εξαιτίας των άστοχων επιλογών που έχουν κάνει κυβέρνηση και ειδικοί.

Ο αφοσιωμένος στην επιστήμη και την έρευνα κ. Ιωαννίδης, ο οποίος κατοικεί στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έκανε, λοιπόν, ένα τριπλό ατόπημα, που το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορούσε να του συγχωρέσει. Διέσυρε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην πανδημία, εξέθεσε τον υπʼ αριθμόν 1 ειδικό της χώρας στον κορωνοϊό και αποκάλυψε πως είμαστε πολλά βήματα πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα της πανδημικής «ομερτά», ο Γιάννης Ιωαννίδης επέλεξε να σηκώσει ανάστημα και να πει την αλήθεια… Κι αυτό το πλήρωσε με τη χθεσινή αήθη επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης και «ειδικού» στα ζητήματα της πανδημίας!

Για την ιστορία, στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιωάννης Ιωαννίδης χαρακτήρισε το εμβόλιο ένα μεγάλο όπλο κατά του κορωνοϊού. Μόνο που, ως σοβαρός επιστήμονας που είναι, ξεκαθάρισε πως αυτό δεν αρκεί. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και δεν είπε το ντροπιαστικό «μη σώσουν», όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτή είναι η διαφορά ήθους, λόγων και πράξεων μεταξύ ενός πραγματικά αρίστου και ενός… δήθεν!

nb adonis mitsotakis1

Τα fake news του ευρωλιγούρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που καταράστηκε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους ανεμβολίαστους, με το χυδαίο και ανάρμοστο για δημόσιο πρόσωπο «να μη σώσουν», προσπάθησε χθες να δικαιολογηθεί για την αθλιότητά του σε ραδιοφωνικό σταθμό, διαπράττοντας μία ακόμη μεγαλύτερη. Ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίασε τους Έλληνες σαν Ανατολίτες, υπερβολικά συναισθηματικούς και… καθυστερημένους!

Αντέγραψε με πρωτόγονο τρόπο τα επιχειρήματα των ευρωλιγούρηδων, που καμώνονται τους Ευρωπαίους μειώνοντας τους Έλληνες. Όταν ρωτήθηκε γιατί η Πορτογαλία έχει μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων συγκριτικά με την Ελλάδα, είπε:

«Γιατί έχει έναν λαό που είναι κοντά πιο πολύ στη Δύση. Αν δείτε τον χάρτη στην Ευρώπη, όσο πιο δυτική είναι μια χώρα τόσο υψηλότερα τα ποσοστά εμβολιασμού της και όσο πιο στην ανατολική Ευρώπη γίνεται μια χώρα τόσο πέφτουν. Εμείς είμαστε ακριβώς στη μέση όπως σε όλα μας. Όσο μια χώρα απομακρύνεται, όπως θα έλεγε ο Κοραής και οι άλλοι, από τα φωτισμένα έθνη της Δύσεως, πέφτει το ποσοστό εμβολιασμού. Η διαφορά Δύσης – Ανατολής είναι ότι η Δύση είναι με την επιστήμη, με τον ορθολογισμό και με τη λογική, η Ανατολή είναι περισσότερο με το συναίσθημα».

Ολα τα παραπάνω δείχνουν πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο άνθρωπος. Επικαλείται ψευδή δεδομένα! Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στις στατιστικές (https://ourworldindata.org/covid-vaccinations) θα διαπιστώσει τα εξής:

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων από την Πορτογαλία που επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης! Η Σαουδική Αραβία προηγείται των ΗΠΑ στους εμβολιασμούς! Η Σιγκαπούρη, η Καμπότζη, η Νότια Κορέα και η Ουρουγουάη έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων από τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία. Η Τουρκία έχει περισσότερους εμβολιασμένους (σε ποσοστό και σε απόλυτους αριθμούς) από την Ελλάδα. Όλες, λοιπόν, οι χώρες που προηγούνται σε εμβολιασμούς είναι «δυτικές» και οι Έλληνες είναι… Ανατολίτες;

Ο κ. Μητσοτάκης, όσο και αν εξαρτάται από τις άθλιες υπηρεσίες που του προσφέρει ο ανεξέλεγκτος πλέον κ. Γεωργιάδης, είναι σίγουρος ότι τα fake news που εκστομίζει ο αξιοθρήνητος υπουργός του τον εξυπηρετούν;

Κι αν δεν μπορεί ο πρωθυπουργός, δεν υπάρχει κάποιος, τέλος πάντων, να μαζέψει αυτόν τον ευρωλιγούρη;

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.