Υπέρ της παιδικής εργασίας ο βουλευτής ΝΔ Κ.Μαραβέγιας: «Πρέπει να πάρουν μία μυρωδιά»!

Η πρόθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να στείλει για εργασία σε ξενοδοχεία έφηβους από δομές ανηλίκων, με τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μαραβέγια να υποστηρίζει πως αυτό γίνεται… για να πάρουν τα παιδιά εργασιακή εμπειρία.

Μιλώντας στο kontra24, τόνισε: «Θεωρώ ότι πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν σε δομές. Που πρέπει να βρουν ένα βήμα επανένταξης, Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά. Δεν είπαμε ούτε να δουλέψει ούτε να κοπιάσει».

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε συμφωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ώστε να εργάζονται 16χρονα παιδιά από δομές φροντίδας ανηλίκων σε ξενοδοχεία. Συγκεκριμένα, προβλέπει:

 

  • Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.
  • Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
  • Συγκεκριμένα, κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση στο Kontra, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, εμφανώς αμήχανος, το χαρακτήρισε… «σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό» και «να γνωρίσει ο κόσμος την αγορά εργασίας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.