Θα γίνει τελικά η Επιτροπή Πόθεν Έσχες που είχε ακυρωθεί χθες βράδυ

Τελικά το Μαξίμου ανέσυρε την βραδινή απόφαση και αποφάσισε σήμερα στις 14.00 στη Βουλή να πραγματοποιήσει την συνεδρίαση της επιτροπής
Άρον άρον εχθές το βράδυ 27.7 με εντολή Μαξίμου αποφασίστηκε η ακύρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής η οποία θα γινόταν την Τετάρτη 28.7 (σήμερα) για να εξετάσει τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών.
Ωστόσο, μετά την κατακραυγή ότι η ΝΔ αποφεύγει τη συζήτηση, τελικά το Μαξίμου ανέσυρε την βραδινή απόφαση και αποφάσισε σήμερα στις 14.00 στη Βουλή να πραγματοποιήσει την συνεδρίαση της επιτροπής, ενώ την Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 θα αναρτηθούν τα πόθεν έσχες των πολιτικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να κάνει σημαία τη γαλλική offshore της Μαρέβα Μητσοτάκη

Όπως φαίνεται, ο Πρωθυπουργός, βλέποντας και τις χθεσινές προσωπικές επιθέσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του στη συζήτηση για τα θέματα Παιδείας, την Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια καθώς και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, διέβλεψε ότι στην Επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν με μενού το πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη-Μαρέβας και τις «παρατυπίες» του όπως διατείνεται η αξιωματική αντιπολίτευση.
Μάλιστα, εδώ και δύο εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ, επ’ αφορμή και των δημοσιευμάτων της εφημερίδας Documento, έχει καλλιεργήσει ένα κλίμα μιλώντας ξεκάθαρα για παρανομίες στο πόθεν έσχες του Πρωθυπουργικού ζεύγους και ψέματα και δικαιολογίες του Πρωθυπουργού.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχει παράνομη ιδιοκτησία γαλλικής offshore εταιρείας από τη σύζυγο του πρωθυπουργού που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες.

Έκανε πίσω η ΝΔ μόλις της ανακοινώθηκε η συμμετοχή Πολάκη στην Επιτροπή για τα Πόθεν έσχες

Επίσης, ένας από τους λόγους που η Νέα Δημοκρατία φοβόταν την σημερινή συνεδρίαση ήταν διότι θα αντικαθιστούσε το τακτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια Επιτροπή Σπύρο Λάππα, ο Παύλος Πολάκης.
Είχε αποφασιστεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από σκέψη του Αλέξη Τσίπρα, να μπει ο δυναμικός Παύλος Πολάκης που άλλωστε αποτελεί και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.
Η ανακοίνωση της απόφασης αυτή βρήκε έκπληκτο τον πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Μπούρα που έπρεπε να μιλήσει με Μαξίμου για την κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Παύλος Πολάκης δεν είναι εύκολος αντίπαλος και έχει δείξει ότι στα ζητήματα αυτά ακολουθεί μία σκληρή γλώσσα.
Η Νέα Δημοκρατία φοβήθηκε ότι θα γίνει μεγάλο show η επιτροπή αυτή και έτσι αποφάσισε να την αναβάλει επ’ αόριστον.
Ωστόσο, αυτή η αμυντική τακτική φάνηκε ότι άφηνε εκτεθειμένο και ενοχοποιημένο το Πρωθυπουργικό ζεύγος και έτσι αποφασίστηκε να γίνει τελικά.
Ωστόσο η ΝΔ κρατάει στα χέρια της για αντίποινα τη δικογραφία για τις απευθείας αναθέσεις του ΚΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Πολάκη-Ξανθού.
Και είναι σίγουρο ότι θα την ανασύρει για να πλήξει τον αψύ Κρητικό που θέλει να σηκώσει τους τόνους στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες.

Δεν της βγήκε της κυβέρνησης το σφικτό πρόγραμμα που είχε θέσει

Γενικότερα, πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνηση είχε κάνει έναν σχεδιασμό να τελειώσει αναίμακτα όλα τα εκκρεμή ζητήματα μέσα σε μία εβδομάδα.
Νομοσχέδιο για αξιολόγηση, επικουρικό, πόθεν έσχες, νομοσχέδια για κτηματολόγιο και ταμείο ανάκαμψης.
Ενώ κανονικά ήταν να κλείσει η Βουλή 5-6 Αυγούστου, εν τέλει η πρόταση της ΝΔ ήταν να κλείσει τέλος Ιουλίου με όλα τα παραπάνω ζητήματα περαιωμένα.
Τα πράγματα δεν πήγαν καλά.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατάλαβε ότι πάνε να κλείσουν χωρίς αντίλογο τα θέματα και έτσι ξεκίνησε το σκληρό μαρκάρισμα.
Τα μέτωπα εν τέλει είναι πολλά και το κυριότερα ακόμα το αποτυχημένο lockdown στη Μύκονο, την αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Οπότε, έπρεπε να ελαφρώσει η ατζέντα.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.