Απογοητευμένοι με τον Μητσοτάκη…

Απογοητευμένοι αλλά και οργισμένοι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη φέρονται να είναι το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του thefaq, γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου και ιδιαίτερα από εκείνους τους ομίλους που τον στήριξαν για να πάρει την εξουσία τόσο στις εσωκομματικές διεργασίες της ΝΔ όσο και μετέπειτα στις εθνικές εκλογές.

Ο λόγος – σύμφωνα με τις πηγές του thefaq – δεν είναι άλλος από την αποτυχία, όπως του καταλογίζουν, να εξασφαλίσει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα. Όπως αναφέρουν, ο πρωθυπουργός είτε αδιαφόρησε είτε απέτυχε σε όλες τις Συνόδους Κορυφής, στις οποίες έλαβε μέρος, αυτό το οποίο κατάφερε ο Μάριο Ντράγκι στην γειτονική Ιταλία αλλά και άλλοι ηγέτες για τις χώρες τους, να εξασφαλίσει δηλαδή άμεσα σημαντικά κονδύλια από το Ταμείο για την οικονομία της χώρας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αρκετοί από αυτούς τους επιχειρηματικούς ομίλους που είχαν την υπόσχεση από κύκλους του Μαξίμου ότι θα μοιραστούν την πίτα και ότι θα είναι τα νέα τζάκια στην ελληνική οικονομία, φέρονται να είναι πλέον έξαλλοι με τον Πρωθυπουργό θεωρώντας ότι τους…”πούλησε“.

Η οργή αυτή φέρεται ήδη να έχει διαμηνυθεί προς το Μαξίμου ενώ τα αποτελέσματά της για τα έμπειρα…βλέμματα έχουν ήδη αρχίσει να είναι ορατά τόσο σε δημοσιεύματα όσο και σε συγκεκριμένες αρθρογραφίες σε φιλοκυβερνητικά μέσα. Μάλιστα συγκεκριμένος ολιγάρχης φέρεται ότι έχει αρχίσει πλέον να παίρνει σταθερές αποστάσεις από την προηγούμενη γραμμή τυφλής στήριξης και μέσα από τα μέσα του προς τον Πρωθυπουργό, καθώς θεωρεί ότι το Μαξίμου παίζει παιχνίδια τακτικής μαζί του και τον χρησιμοποιεί κάθε φορά χωρίς τα ανάλογα – κατά τη γνώμη του – ανταλλάγματα.

ΥΓ: οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι παρά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού σήμερα στην προσπάθειά του να διασκεδάσει το βαρύ κλίμα που αντιμετώπισαν Σταϊκούρας-Σκυλακάκης στην Κομισιόν, μετά την αρχική “κίτρινη” κάρτα στο ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης που κατευθυνόταν σε ολιγαρχικά συμφέροντα, εντούτοις η “κίτρινη” κάρτα παραμένει παρά το καταρχάς πράσινο φως, αφού το ποσό που θα εκταμιευτεί για φέτος θα είναι πολύ μικρό και φαίνεται ότι δεν θα ξεπερνάει τα 4,2 δις (την ώρα που η “μαύρη” τρύπα της λιτότητας στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο υπολογίζεται μέχρι σήμερα στα 18 δις) ενώ και τα χρήματα αυτά φέρεται ότι θα είναι υπό τη στενή επιτήρηση των ευρωπαϊκών θεσμών οι οποίοι – σύμφωνα με τις “κακές” γλώσσες – δεν έχουν και πολλή εμπιστοσύνη στην “ακεραιότητα” του κυβερνητικού σχεδίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.