Α.Λοβέρδος: Αναλαμβάνω πρωτοβουλία για τη μετονομασία του κόμματος σε ΠΑΣΟΚ

Πρωτοβουλία για την μετονομασία του ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ο βουλευτής του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε απόψε στην Πάτρα.

«Δεν μπορούμε να είμαστε αιχμάλωτοι των χαμηλών ποσοστών. Απουσιάζει μία προοδευτική παράταξη, η οποία θα είναι πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και αναζητείται ο προοδευτικός πρωταγωνιστής στην Ελλάδα του 2021».

«Έχω πάρει μία πρωτοβουλία για τη μετονομασία του κόμματος σε ΠΑΣΟΚ και για τον υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, με στόχο η παράταξη αυτή να μην είναι συμπλήρωμα κανενός και να καταργηθεί στην πράξη το απαξιωτικό ερώτημα ”με ποιον θα πάτε”» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να είμαστε μία δύναμη εξουσίας, με μία συλλογική προσπάθεια και με μία δυνατή πορεία».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί αναφορών ότι η ΝΔ καλοβλέπει την εκλογή του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε μεταξύ άλλων ότι «ο πρώτος που τόλμησε να το ξεστομίσει αυτό, είναι ο Αλέξης Τσίπρας σε μία συνέντευξη που έδωσε και πήρε από μένα την απάντηση που του έπρεπε», προσθέτοντας:

«ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν συμβιβάζονται. Ο χώρος μας έχει δύο αντιπάλους. Ιδεολογικό, παραδοσιακό αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία και υπαρξιακό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς η προοπτική που θέλω να δώσω εγώ στο ΠΑΣΟΚ, είναι να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση και μετά η δύναμη εξουσίας, δηλαδή κυβέρνηση».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, αν δηλαδή εκτιμά ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, ανέφερε ότι «η δική μου εκτίμηση είναι ότι αποκλείω να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία τέτοια απόφαση», προσθέτοντας παράλληλα ότι «αυτά τα ξέρει μόνο ο πρωθυπουργός».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.