Οι ισχυροί άνεμοι προμηνύουν δύσκολη νύχτα στη Λευκίμμη – Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην περιοχή

Ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη δασική έκταση της Λευκίμμης Σουφλίου στον Έβρο, όπου ξέσπασε πυρκαγιά νωρίτερα σήμερα, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, επιτρέποντας στη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη.  

Με την έλευση της νύχτας, εξάλλου, τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν και στο σημείο, μέχρι να ξημερώσει, θα επιχειρούν αποκλειστικά οι επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 56 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 20 οχήματα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, να επισημαίνει πως επετεύχθη ο περιορισμός της φωτιάς σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία και πως με τη φωτιά να μη δείχνει, πλέον, απειλητική για τον οικισμό της Λευκίμμης, οι κάτοικοι κλήθηκαν να επιστρέψουν σπίτια τους.

Αντιπυρικές ζώνες

Στην περιοχή, πάντως, δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου ο οικισμός να μην κινδυνέψει εκ νέου, στην περίπτωση που οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με αυξομειούμενη ένταση, αλλάξουν την κατεύθυνση της πυρκαγιάς. Στη μάχη με τις φλόγες, εξάλλου, είχε «πέσει» το απόγευμα και το θηριώδες ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Μπέριεφ (Beriev Be-200), το οποίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 12 τόνων νερού!

 

Η ανησυχία είναι έκδηλη για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, καθώς η φωτιά δεν δύναται να οριοθετηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μεγάλος, άλλωστε, παραμένει και ο κίνδυνος οι φλόγες να «περάσουν» στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς, προστατευόμενη περιοχή ήδη από το 1980, λόγω του εντυπωσιακού πλούτου σε χλωρίδα και πανίδα που διαθέτει.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

*φωτό αρχείου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.