Εκλογές ή ανασχηματισμός το δίλημμα Μητσοτάκη

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΕΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΔ

ΔΥΟ διαφορετικές εισηγήσεις έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως προς το timing του ανασχηματισμού και την προσφυγή σε εκλογές.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε κρίσιμο δίλημμα κι ακόμη δεν έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Ο σχεδιασμός που περιλαμβάνει η πρώτη εισήγηση αφορά ανασχηματισμό στις αρχές Ιουνίου και εκλογές τον Οκτώβριο.

Αντίθετα η δεύτερη εισήγηση προβλέπει ανασχηματισμό τον Σεπτέμβριο και εκλογές την Άνοιξη του επόμενου έτους.

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών επανέφεραν στο προσκήνιο στενοί του συνεργάτες και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Γι’ αυτό άλλωστε το προηγούμενο διάστημα είχαμε ένα μπαράζ δημοσκοπήσεων προκειμένου να ανταποκριθούν με ακρίβεια οι τάσεις του εκλογικού σώματος.

Μία σειρά από στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη του προτείνουν να εκμεταλλευτεί τη δημοσκοπική υπεροχή και να προχωρήσει σε διπλή εκλογική αναμέτρηση για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και να έχει μπροστά του μία καθαρή τετραετία.

Στις εισηγήσεις επισημαίνουν ότι η επίδραση στην οικονομία και πολύ περισσότερο στην κοινωνία από το λεγόμενο Κοινοτικό Ταμείο Ανάκαμψης, θα αργήσει να φανεί.

Οι μεγάλες επενδύσεις που περιλαμβάνει το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αρχίσουν να υλοποιούνται μετά από έναν χρόνο.

Στο διάστημα αυτό και ειδικά μετά το φθινόπωρο, η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Η επανέναρξη των πλειστηριασμών, η εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και η προβληματική ραχοκοκαλιά της οικονομίας μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και να προκαλέσουν μεγάλη φθορά στην κυβέρνηση.

Γι’ αυτό τα περισσότερα από τα κυβερνητικά στελέχη του προτείνουν να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό τον Ιούνιο και σε εκλογές τον Οκτώβριο.

Βεβαίως υπάρχουν και οι ψύχραιμοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι ένας ανασχηματισμός τον Οκτώβριο σε συνδυασμό με μία σειρά άλλων τακτικών κινήσεων μπορεί να συντηρήσει το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ για ολόκληρο τον Χειμώνα και σε περίπτωση που εκδηλωθούν συμπτώματα φθοράς τότε να προχωρήσει σε εκλογές την Άνοιξη.

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου έχει θέσει σε ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό και ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στις ΝΟΔΕ και στην Πειραιώς.

Εντύπωση προκαλεί ότι μία σειρά κυβερνητικών στελεχών που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η απόφαση Γεραπετρίτη να ανοίξει πολιτικό γραφείο στη Δάφνη και του Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος εγκαινίασε το πολιτικό του γραφείο στη Συγγρού, στο ύψος του FIX.

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για νέο πρόγραμμα περιοδειών σε ολόκληρη τη χώρα.

Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα προεκλογικό σκηνικό.

Εκλογές βλέπει και η Κουμουνδούρου.

Τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες τον Οκτώβριο ή το αργότερο την Άνοιξη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.