Ανασχηματισμός εν όψει μνημονίων με τα Σκόπια;

Οι φρόνιμοι βουλευτές θα προηγηθούν!

Το Μαξίμου φαίνεται ότι θα αφήσει την τακτική του μαστιγίου και θα προχωρήσει με το καρότο εν μέσω της ψήφισης των μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια, που έχει εξελιχθεί σε θρίλερ.

Το γεγονός ότι η πίεση για να «συνετιστούν οι αντιφρονούντες» φαίνεται ότι δεν λειτουργεί, αλλάζει τα σχέδια του πρωθυπουργού που θα περάσει στην πατροπαράδοτη και εγγυημένη μέθοδο πειθούς προς τους έλληνες βουλευτές: Την καρέκλα.

Οι διαρροές λοιπόν για επερχόμενο ανασχηματισμό ο οποίος φυσικά θα τοποθετείται μετά την ψήφιση των μνημονίων και που ήδη έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην κοινοβουλευτική ομάδα, ήδη λειτουργούν ανασταλτικά στην δημοσια διαφοροποίηση βουλευτών.
Μάλιστα, φαίνεται να εγκαταλείπεται η αρχική σκέψη που ήθελε τον πρωθυπουργό να δείξει μία συγκεκριμένη ανοχή σε απουσίες βουλευτών, ειδικά προερχόμενων από την Βόρεια Ελλάδα, την ημέρα ψήφισης. Ανοχή που την είχαν ζητήσει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό και βουλευτές της Αθήνας.

Με απλά λόγια, όποιος βουλευτής επιδείξει καλή συμπεριφορά και υπερψήφιση τα μνημόνια, μπαίνει στον κατάλογο με τις πιθανές υπουργοποιήσεις. Όποιος απουσιάσει η ακόμα χειρότερα, καταψηφίσει, αυτομάτως βγαίνει και εκτός ψηφοδελτίων.

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι δύσκολα απομακρύνει πρόσωπα τα οποία μπορούν να του φέρουν ψήφους.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.