Ρεκόρ μετακλητών, το μεγαλύτερο από το 2013, από την κυβέρνηση που κατηγορούσε το πελατειακό σύστημα

Ως αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα για τον μεγάλο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων… 

Ακόμη, τον Ιανουάριο του 2017 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε ομιλία του ότι «στο Δημόσιο στήνεται ένα νέο πελατειακό σύστημα με στρατιές μετακλητών», για να προσθέσει ένα μήνα αργότερα ότι «οι μόνοι που περνάνε καλά είναι οι κομματικοί μετακλητοί που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Screenshot 2021 04 06 Μετακλητοί Η ΝΔ σπάει το ρεκόρ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε σπάσει το ρεκόρ της ΝΔ R•U

Από τα στοιχεία της Απογραφής, της ιστοσελίδας του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, προκύπτει ότι η ΝΔ προκάλεσε αύξησή των μετακλητών σε πάνω από 3.000 πριν καν προλάβει να συμπληρώσει δύο χρόνια διακυβέρνησης.

Από τη μελέτη του γραφήματος προκύπτει ότι σε βάθος τετραετίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε σταδιακή αύξηση των μετακλητών που έφτασαν στον ανώτατο αριθμό τους (2.739) τον Απρίλιο του 2019. Μετά τις εκλογές του 2019 η ΝΔ σημειώνει μεγάλη αύξηση των μετακλητών, οι οποίοι σε λιγότερο από έναν χρόνο -συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2020- φτάνουν τους 2.774 ξεπερνώντας το ρεκόρ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διορισμοί βαίνουν αυξητικά καθόλη τη διάρκεια του 2020 και αγγίζουν τους 3.024 τον περασμένο Δεκέμβριο, σημειώνοντας μια μικρή κάμψη τον περασμένο Ιανουάριο σε 2.993….   (reportersunited.gr)

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.