«Γαλάζιοι» σχεδιασμοί για την Προανακριτική κατά του Νίκου Παππά και στο βάθος κάλπες

Στα ύψη ανεβαίνει ο πολιτικός υδράργυρος και το κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ πολώνεται ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της πρωτοβουλίας της ΝΔ να συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή κατά του Νίκου Παππά, μετά τις καταγγελίες του μεγαλοεργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Με την πανδημία να «καλπάζει», το ΕΣΥ να ασφυκτιά και εργαζομένους και επιχειρήσεις να εκπέμπουν SOS, η επιλογή της κυβέρνησης να φορτίσει έτι περαιτέρω το πολιτικό κλίμα συνδέεται άμεσα με τις εκλογικές της επιδιώξεις. Το κρίσιμο ζήτημα εν προκειμένω είναι πώς ακριβώς θα εξυπηρετηθούν οι στόχοι αυτοί μέσω της εν λόγω προανακριτικής.

Σύμφωνα με την κυβερνώσα παράταξη, υπάρχουν ικανές ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Νίκου Παππά για δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου και παράβαση καθήκοντος. Οι ενδείξεις αυτές προκύπτουν, κατά τη Νέα Δημοκρατία, λόγω των ισχυρισμών του Χρήστου Καλογρίτσα στη γνωστή μήνυση, ότι το καλοκαίρι του 2016 υπήρξε εικονική συμφωνία με τη λιβανέζικη κατασκευαστική CCC για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη εγγυητική επιστολή των 3.000.000 ευρώ για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό απόκτησης τηλεοπτικής συχνότητας. Η συμφωνία, υποστηρίζει ο Χρήστος Καλογρίτσας, έγινε υπό την καθοδήγηση του Νίκου Παππά και εν γνώσει του «White House», δηλαδή του τότε Μεγάρου Μαξίμου.

Έμπειροι κοινοβουλευτικοί σχολιάζουν, ωστόσο, πως η υπόθεση των αδειών αυτή καθαυτή, μολονότι σημαντική, δεν μπορεί να τραβήξει χρονικά. Όπως εκτιμούν, υπάρχει πεπερασμένος αριθμός μαρτύρων που μπορούν να κληθούν να καταθέσουν στις κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις της προανακριτικής. Αυτό σημαίνει πως, εάν η έρευνα περιοριστεί μόνο στην υπόθεση των καταγγελιών Καλογρίτσα, οι συνεδριάσεις δεν θα κρατήσουν περισσότερο από ένα δίμηνο.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι η Ν.Δ. θα διευρύνει τη βεντάλια της έρευνας και θα ασχοληθεί συνολικά με την προσπάθεια, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τον Τύπο. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι κρύβει άσους στο μανίκι της, έχοντας υπόψη και άλλες σχετικές υποθέσεις, τις οποίες είναι έτοιμη να αναδείξει, καλώντας και άλλους μάρτυρες στη Βουλή και πιθανότατα διευρύνοντας τον κύκλο των κατηγορούμενων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ….

Σημειωτέον ότι η σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι εργασίες της επιτροπής αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.